Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 juli 2017 | 22:30

"South Park" återgår till fristående avsnitt om retsamma pojkstreck

Efter att ha låtit storylines sträcka sig över hela säsonger och fokuserat hårt på politisk satir i många år, återgår "South Park" till sina glansdagars charm.
För några år sedan bytte "South Park" fokus från att göra fristående avsnitt om pojkarnas galna upptåg till att göra följetänger där olika handlingar sträcker sig över hela säsonger. Säsong 20 var särskilt politisk och kommenterade i varje avsnitt Donald Trumps senaste idioti, vilket betydde att avsnitten behövde skapas bara något dygn innan sändning för att vara aktuella. I säsong 21 går Trey Parker och Matt Stone tillbaka till seriens rötter som en gång gjorde den så populär.
 
Parker förklarar beslutet för Los Angeles Times:
 
- Matt och jag hatade det men vi fastnade i det där träsket på något sätt... I den här säsongen vill jag gå tillbaka till att Cartman klär ut sig till robot och kör med Butters, för i min mening är det hjärtat i "South Park": barn som är barn och beter sig löjligt och otyglat, inte "såg du vad Trump gjorde igår kväll?". Jag skiter helt enkelt i det nu. Vi skulle säkert kunna sätta upp stora reklampelare med "se vad vi gör mot Trump nästa vecka!" och få helt galna tittarsiffror. Men jag bryr mig helt enkelt inte.
 
Det är inte första gången skaparna pratar om att skämta mindre om Trump, men det verkligt intressanta är att vi återgår till vanliga pojkstreck, som under "South Parks" glansdagar. Det låter som rätt beslut för, som han själv säger i samma intervju, "har det bara blivit tråkigt".
 
Säsong 21 har amerikansk premiär den 23 augusti.
| 3 juli 2017 22:30 |