Film

Skribent

Robin Andersson

13 juni 2019 | 14:00

Sony satsar på mer annorlunda, animerade projekt

Vuxenserier och fler internationella projekt på gång från Sony Animation.
Variety rapporterar att Sony Animation tog över showen igår på Annecy-festivalen, den största festivalen i världen för animationsstudior. Efter förra årets succé med Oscarvinnaren "Spider-Man: Into the Spider-Verse" avslöjade de flera nya projekt, där det märks att de vill satsa mer på internationella och annorlunda filmer och serier.
 
De nya projekten innehåller flera spännande titlar:
 
"Hungry Ghosts" är baserad på en serieroman och kommer att vara en antologiserie med skrämmande, roliga och sjuka spökhistorier. Varje avsnitt kommer att vara helt annorlunda från de andra, och man kommer att använda olika former av animation, allt för att det ska passa storyn man försöker berätta.
 
"Superbago" kommer att vara en 30 minuter lång komedi där man blandar lerfigurer och spelfilm. Vi får följa två halvtröga, animerade hjältar som reser runt i en husbil i USA.
 
"The Boondocks" - Här samarbetar man med Sony Pictures Television och gör en remake på den älskade och galet rebelliska, animerade satirserien, uppdaterad för modern publik. Vi får se Freemanfamiljens äventyr mot den onda, lokala tyrannen Farbror Ruckus, som styr över Woodcret Country med en järnhandske.
 
"Black Knight" är ett helt nytt action-äventyr som berättar historian om en fantastisk riddare som, efter att ha misslyckats med att skydda sin kung, måste förvandlas till Den Svarte Riddaren för att rädda kungadömet.
 
"Fixed" här är studions första barnförbjudna komedi. Genndy Tartakovsky ("Hotell Transylvanien"-trilogin) regisserar berättelsen om en hund som är kär i den kända, glamourösa hunden i grannhuset, och vad som händer när han får veta att han kommer att bli kastrerad imorgon. Vad gör en hund på sista kvällen ute med sina bästisar?
 
"Wish Dragon" är en fantasifull och gripande berättelse om vänskap, berättad i moderna Shanghai. Filmen är ett samarbete mellan Sony Pictures Animation, Beijing Sparke Roll Media, Tencent och Base Media. Den regisseras av Chris Appelhans ("Coraline") och kommer att släppas i Kina 2020.
 
Ordföranden på Sony Animation, Kristine Belson, menade att detta var framtiden inom animation.
 
– Vi satsar på att göra större, modigare filmer, där skaparna bakom filmen får mer utrymme att uttrycka sig. Vi älskar det faktum att vi som studio inte har en speciell stil, utan vi vill hellre fortsätta på den vägen vi är på nu - att föra samman berättelser från fans över hela världen, berättelser som ingen annan vill berätta. På så sätt tänjer vi gränserna för vad som är möjligt inom animerat filmberättande.
 
 
Det nästa animerade projektet vi kan se från Sony Animation är "Angry Birds 2" som kommer till svenska biografer 9 augusti senare i år.
| 13 juni 2019 14:00 |