Spel

Skribent

Viktor Eriksson

19 december 2023 | 23:00

Sony oroade över att bli omsprungna av Microsoft efter Activision-Blizzard-köpet

Interna dokument visar att Sony tror Microsoft kan använda “Call of Duty” för att skaka om marknaden för både spelkonsoler och speltjänster.
Sony är oroade över att konkurrenten Microsofts köp av den enorma spelutgivaren Activision Blizzard ska göra att Xbox springer om Playstation i spelindustrin. Detta visar interna dokument som läckt ut i samband med att spelutvecklaren Insomniac Games, som är en del av Playstation Studios, drabbats av ett dataintrång, rapporterar Eurogamer.
 
Dokumenten visar att Sony tror att Microsoft kan använda den oerhört populära spelserien “Call of Duty” för att skaka om både spelkonsol- och speltjänstmarknaden och utgöra ett “massivt hot till Playstation Plus”. Utöver "Call of Duty" innebär Microsofts köp att företaget nu också äger stora spelserier som "Candy Crush", "World of Warcraft", "Diablo" och "Overwatch". 
 
Sony har tidigare argumenterat för att Microsoft inte skulle få köpa Activision-Blizzard på grund av att affären skulle kunna vara konkurrenshindrande. Microsofts köp av Activision-Blizzard för 68,7 miljarder dollar, motsvarande nästan 700 miljarder kronor, blev oavsett klart den 13 oktober efter en 20 månader lång granskningsprocess av myndigheter i USA och Storbritannien.
| 19 december 2023 23:00 |