Skribent

Carl Adam Anderberg

10 oktober 2018 | 19:02

Sony bekräftar att de arbetar på PlayStation 5

Eller ja, nästan i alla fall. Ett officiellt utannonserande kan hur som helst vara nära.
Det var knappast oväntat, men nu har Sony i form av chefen Kenichiro Yoshida slutligen erkänt att företaget jobbar på en ny konsol. I en intervju med Financial Times säger han:
 
- Det jag kan säga just nu är att det är nödvändigt [för Sony] att erbjuda nästagenerations-hårdvara.
 
Det rör sig alltså inte om ett officiellt utannonserande av PlayStation 5, men det råder trots det inga tvivel om att Sony redan är långt gågna i utvecklingsprocessen av uppföljaren till sanslöst framgångsrika PlayStation 4 (som i juli hade sålts i drygt 82 miljoner exemplar). Utvecklandet av en spelkonsol tar många år, och det är nog ingen vild gissning att det började skissas på PlayStation 5 ungefär i samma veva som PlayStation 4 släpptes år 2013.
 
En anledning bakom spelföretagens (Nintendo, Sony, och Microsoft) ovilja att utannonsera konsoler för tidigt ligger helt enkelt i faktumet att de då i praktiken dödar försäljningen av deras nuvarande konsol. Det återstår nu att se i vilken riktning Sony väljer att gå med PlayStation 5. Satsar de på VR? E-sport? Bakåtkompatibilitet? En dyr grafikbest likt PlayStation 3?
 
Enligt Financial Times källor rör det sig om en konsol som "kanske inte representerar en stor avikelse gentemot PlayStation 4, och den fundamentala arkitekturen lär vara liknande."
 
Kommer du köpa PlayStation 5?
| 10 oktober 2018 19:02 |