Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

28 juli 2014 | 15:00

"Sons of Anarchy" får bokserie - första släpps i november

MC-dramat går in på sin sista säsong i september men serien kommer leva kvar i bokform istället.
Observera att delar av artikeln innehåller spoilers för "Sons of Anarchy" fram till den sjunde och sista säsongen. Läs vidare på egen risk!

Under Comic-Con-mässans sista dag höll "Sons of Anarchy" hov för fansen (som inkluderade författaren Stephen King). Skaparen Kurt Sutter passade då på att avslöja att en serie böcker om SAMCRO är på gång. 

- Böckerna kommer utspela sig i vår mytologi men kommer inte ha betydelse för det som hänt i TV-serien, sa Sutter. 

"Bratva" heter första romanen - som redan går att förbeställa - och den utspelar sig efter säsong fyra. Den släpps i november och följer Jax när han, Opie och Chibs åker till Nevada för att leta efter Jax halvsyster Trinity som råkat i klorna på den ryska maffian (bratva = bröder på ryska, också brödraskap och namnet på olika ryska brottssyndikat) . 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Theo Rossi, Kim Coates, David Labrava och Tommy Flanagan på Comic-Con. Foto: @KimFCoates/Twitter

Sutter berättade också att det fortfarande pratas om en "Sons of Anarchy"-prequel, som skulle handla om hur SAMCRO kom till med John Teller och Piney Winston.  Inget är dock bestämt än, inte ens huruvida det skulle röra sig om en hel serie med säsonger eller om en miniserie.

På tal om Opie. När de församlade skådespelarna - Charlie Hunnam var inte på plats, han var upptagen med en plåtning för Vogue - delade med sig om sina minnen från åren i serien  återkom de ständigt till Opies (Ryan Hurst) död. Kim Coates (Tig), berättade att när den allra sista scenen med Hurst skulle spelas in var det tänkt att Hurst skulle titta upp för att se på Jax, Tig och Chibbs men vad han inte visste var att hela skådisgänget hade sett till att vara där. Så när Hurst tittade upp stod allihop där och tittade tillbaka på honom. Det hade varit en mycket speciell stund för dem alla. 

Fint, va? Så. Kan du tänka dig att köpa "SoA"-böcker? Kommentera här!
| 28 juli 2014 15:00 |