Skribent

Patrik Jonsson

1 juni 2011 | 21:01

Sommarens TV-serier

I veckans TV-rapporter listar Patrik sommarens hetaste TV-serier och berättar om det senaste om "Mad Men".

Skaparna bakom "The Tudors" och "Camelot" har ett nytt projekt på gång. Serien har just nu titeln "Vikings" och för närvarande så består den av tio avsnitt. "Vikings" har ännu inte hittat något "hem", men om dess "starka" innehåll så talar mycket för att det kommer att bli någon av kabelkanalerna som till slut tar sig an serien. Ja vikingar och film har ju milt uttryckt inte alltid blivit succé och inte är dessa filmer många till antalet heller, det blir väl upp till bevis nu då ifall vikingarna gör sig bättre i en TV-serie?

"Weeds" sjunde säsong som har premiär i sommar på Showtime har denna gång fyllt på i rollistan med namn som Martin Short, Aidan Quinn och Jennifer Jason Leigh. Dessutom så kommer andra ändringar att ske, för det första så utspelar sig säsongen i New York och även ett tidshopp har skett då vi kommer att få följa Nancy tre år fram i tiden.
 
Lite yttligare rollbesättningsnyheter blir det då den grymt duktiga skådespelerskan Frances Conroy, som bl.a vann en Golden Globe och en Screen Actors Guild Award för hennes insatser i HBO´s fenomenala serie "Six Feet Under", har fått en roll i FX kommande serie "American Horror Story".

Det är ännu en lång tid kvar för er alla "Mad Men" anhängare innan serien kommer tillbaka i början av 2012 med sin femte säsong. Men hursomhelst så ryktas det nu om att Jon Hamm själv kommer att regissera den kommande säsongens första avsnitt.
 
Ja och idag så är det den första juni och vi får väl ta och räkna den här dagen som den allra första sommardagen då. Så vad har TV-kanalerna i USA hittat på denna sommar, det brukar ju vara rätt så glest med serier under dessa månader som komma skall, så finns det något överhuvudtaget för oss seriebesatta att vältra oss i? Ja, det ser faktiskt inte så illa ut denna sommar, här kommer ett litet urval;
 
"Men of a Certain Age" fortsättningen av säsong två; Ikväll på TNT.
"Franklin & Bash", premiär av ny komediserie; Ikväll på TNT.
"The Glades", premiär av den andra säsongen 5/6 på TNT.
"Teen Wolf", ny serie baserad på filmen med samma namn, premiär; 5/6 på MTV.
"Memphis Beat", premiär av den andra säsongen; 14/6 på TNT.
"Hawthorne", premiär av den tredje säsongen; 14/6 på TNT.
"Falling Skies", premiär av Spielberg-producerad serie; 19/6 på TNT.
"Wilfred", premiär av Elijah Woods komediserie; 23/6 på FX.
"Suits", premiär av ny dramaserie; 23/6 på USA Network.
"True Blood", premiär av den fjärde säsongen; 26/6 på HBO.
"Leverage", premiär av den fjärde säsongen; 26/6 på TNT.
"Weeds", premiär av den sjunde säsongen; 27/6 på Showtime.
"Rizzoli & Isles", premiär av den andra säsongen; 11/7 på TNT.
"The Closer", premiär av den sjunde säsongen; 11/7 på TNT.
"Rescue Me", premiär av den sjunde säsongen; 12/7 på FX.
"Damages", premiär av den fjärde säsongen; 13/7 på DirecTV.
"Breaking Bad, premiär av den fjärde säsongen; 17/7 på AMC.
"Entourage", premiär av den åttonde säsongen; 24/7 på HBO.

Klicka här för en komplett lista för junis premiärer
 
(Vissa datum kan komma att ändras)

Sedan så fattas "Hung" som det ännu inte släppts något releasedatum för, men vanligtvis så brukar den sändas i samband med "True Blood", nämligen samma dag och på samma kanal, så den har förmodligen premiär i slutet av juni. Även den nya serien "Missing" saknas och det beror på att seriens premiär dessvärre är framflyttad ända fram till början av nästa år. Som ni ser så är det onekligen TNT som bjussar på mest med serier under sommaren och det är väl bara att tacka och ta emot och jag tror nog att det är ett både taktiskt och smart val av dem.
 
Ja ifall det blir en riktigt regnig sommar så det finns alltså en del att kolla in och om inte någon serie faller i smaken så hoppas jag att ni har bunkrat upp, tills nästa gång; Ha en trevlig TV-sommar!

| 1 juni 2011 21:01 |