Film

Skribent

MovieZine

3 juli 2024 | 09:00

Vad säger kritikerna om "Snuten i Hollywood: Axel F"?

Både ris och ros när Eddie Murphy och "Snuten i Hollywood" återvänder med en fjärde film.
30 års väntan är över. Nu återvänder en av 80-talets mest älskade filmkaraktärer, denna gång på streaming. Eddie Murphy återser snuten Axel Foley i en underhållande och actionfylld, nostalgisk throwback till karriärens höjdpunkt.
 
Idag släpps "Snuten i Hollywood 4" på Netflix och de första recensionerna kom upp inatt. Vissa kritiker är fullt nöjda, andra mindre imponerade av att se en 60-åring traska runt i Beverly Hills.
 
I recensionen på MovieZine kan du läsa: "Det viktiga är att det faktiskt är roligt, rappt, och att Axel Foley är som man minns honom. Bara lite äldre och med fler förpliktelser och insikter än förr". Anna Hedlin ger filmen 3 av 5 i betyg.
 
SR delar också ut en 3:a i betyg till en ”ogenerat nostalgisk” film som ”kan till stor del ses som en hyllning till 80-talets actionkomedier – med allt vad det innebär (...) Eddie Murphy tänder på alla cylindrar, samtidigt som filmen i sig är tomma kalorier”.
 
Svenska Gamereactor satte 4/10 för en trött comeback: "Manuset är dumt. Karaktärerna känns som covers på sina gamla jag och dialogen är bedrövlig. Murphy är bra, dock. Det märks att han saknat karaktären Axel Foley."
 
Något mer optimistiska 4/6 blev betyget hos Ljud & Bild: "Detta är absolut inte en lika stor klassiker som originalfilmen, men det finns mer än tillräckligt med lekfull action, politiskt inkorrekt humor och underhållande, lättsam komik för att du ska småskratta dig igenom de två timmarna."
 
Filmparadiset bjöd på 4/5 till en film "fylld av nostalgi, humor och sanslös action".
 
"The heat is definitely back on" skriver IGN med höga 8/10 i betyg. "Regissören Mark Molloy i sin debutfilm gör precis vad jobbet kräver."
 
Brittiska The Guardian nöjer sig med 2 av 5 stjärnor. "Efter fyra årtionden finns här lite energi kvar för att liva upp denna generiska återförening."
| 3 juli 2024 09:00 |