Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

24 augusti 2015 | 15:00

Snart kanske vi får se "Zelda" på vita duken

Shigeru Miyamoto öppnar upp för framtida filmer från speljätten.
Alltsedan den katastrofala "Super Mario Bros"-filmen från tidigt 90-tal har Nintendo, företaget bakom bland annat "Super Mario"- "Zelda"- och "Metroid"-spelen, vägrat att  låta någon göra filmer baserade på deras extremt framgångsrika spelserier. Nu kan  den "eran" vara över då en av företagets starke män, gurun Shigeru Miyamoto, uttalat sig om saken i en ny intervju. Han sa:

- Vi har under åren haft många människor som kommit till oss och sagt saker som: "Ska vi inte ta och göra en film tillsammans? Eller så gör vi en film och ni gör ett spel och så släpper vi dem samtidigt?". Spel och filmer verkar ju vara liknande medier, så folks naturliga instinkt är att ta våra spel och göra dem till filmer. 

Han fortsätter:

- Men jag har alltid känt att TV-spel, som är ett interaktivt medium, och filmer som är ett passivt medium, faktiskt är ganska annorlunda. När vi nu försöker bredda Nintendos roll som underhållningsföretag så har vi börjat tänka mer och mer på hur filmer kan passa för oss, och vi kommer potentiellt sett titta närmare på filmprojekt i framtiden.


Miyamoto.

Jag hoppas på en "Metroid"-film. Vilket Nintendo-spel skulle du vilja se som film?
| 24 augusti 2015 15:00 |