Serie

Skribent

MovieZine

7 mars 2023 | 10:07

Smygtitt på "Sjuksköterskan" - Netflix nya danska thrillerserie

Den sanna historien om den danska sjuksköterskan som dömdes för fyra mordförsök. Streamingpremiär 27 april.
Idag släpper Netflix en första titt på en kommande dansk serie från producenterna bakom "Kastanjemannen". Verklighetsbaserade "Sjuksköterskan" berättar den sanna historien om den danska sjuksköterskan som dömdes för fyra mordförsök
 
Här får vi titta in bakom kulisserna på ett sjukhus i utkanten av Danmark där alla känner varandra och där det sällan sker förändringar i personalen. Vi får följa med Pernille Kurzmann under hennes första dagar på hennes nya jobb som sjuksköterska.
 
Pernille inser snabbt att nattpassen tillsammans med Christina på sjukhuset i Lolland-Falster inte är som andra jobbpass. Se det första teaserklippet ur serien här:
 
 
Nyanställda Pernille blir snart vän med den mycket charmiga och karismatiska sjuksköterskan Christina Aistrup Hansen som till en början verkar vara exceptionell, älskad av alla, otrolig på sitt jobb och som alltid är först på plats vid en nödsituation. Men allt eftersom dagarna går och Pernille kommer in i rutinerna börjar hon sakta inse att det verkar vara mer saker med Christina än vad man först kunnat ana.
 
Hon bestämmer sig för att hon inte kan blunda för det som sker framför ögonen på henne och ger sig ut för att avslöja sanningen.
 
"Sjuksköterskan" är baserad på Kristian Corfixens bok med samma namn och i serien syns Josephine Park ("Baby Fever"), nykomlingen Fanny Louise Bernth ("It’s So Charming"), Amalie Lindegård och Dick Kaysø. Serien har global premiär på Netflix den 27 april.
| 7 mars 2023 10:07 |