Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

15 april 2016 | 13:45

Slutet på "Game of Thrones" kan plötsligt komma tidigare än väntat

HBO överväger att ge oss mycket färre "Game of Thrones"-avsnitt än vi räknat med.
Alla vi fans av "Game of Thrones" vet hur olidlig väntan på nästa säsong kan vara. Det enda som skulle kunna göra det värre vore om vi behövde vänta på färre avsnitt.

Det har varit allmänt känt att HBOs plan är att ge serien totalt åtta säsonger. Det kommer dock som en otrevlig överraskning att skaparna nu går i tankarna att säsong 7 och 8 ska bli kortare än de tio avsnitt som vi har kommit att förvänta oss.

Vad som skulle ha blivit tjugo underbara, sista timmar av vår älskade serie, kan nu komma att kortas ner till endast tretton - alltså bara drygt en normal-lång säsong. Variety rapporterar nämligen att HBO har tankar på att säsong 7 bara ska ha sju avsnitt och att den sista säsong 8 bara får sex avsnitt.


Värt att understryka är att HBO ännu inte har beslutat om saken, men fans bör förbereda sig mentalt på att så kan bli fallet. På den ljusa sidan skulle det innebära att skaparna kan lägga mer tid på kvaliteten per avsnitt.

För oss tittare blir summan av kardemumman att när serien återvänder med sin sjätte säsong den 25 april, är vi potentiellt mycket närmare slutet än vi anat...!
| 15 april 2016 13:45 |