Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

29 september 2023 | 12:30

Slutet nära för “Fortnite”? Studion bakom succén sparkar 830 anställda

“Fortnite”-studion Epic Games meddelar att 16% av arbetsstyrkan blir uppsagd.
Epic Games, som ligger bakom “Fortnite” tvingas säga upp 16% av arbetsstyrkan, skriver företagets VD Tim Sweeney på deras officiella blogg. Det är omkring 830 personer som påverkas av detta, och enligt Sweeney själv har företaget slösat för mycket pengar:
 
“Under en längre period har vi spenderat mer pengar än vi tjänar, och investerat i oss själva samt i “Fortnite”. Jag var länge optimistisk om att vi skulle kunna klara av denna övergång utan uppsägningar, men i efterhand inser jag att detta var orealistiskt.”
 
Sweeney berättar även att “Fortnite”-succén lett till att företaget kunnat växa, men att nya förändringar i spelet påverkat företagets ekonomi.
 
De skriver: “Fortnite har börjat växa igen, men drivs främst av användarskapat innehåll, där intäkterna delas med dem. Vi har lägre marginal här än tidigare i “Fortnite” som har finansierat vår expansion de senaste åren. Vilket innebär en stor strukturell förändring av vår ekonomi.”
 
Efter framgångarna med “Fortnite” startade Epic Games en spelplattform som nu konkurrerar med Steam. Här har man även investerat i stora projekt som “Alan Wake 2”, samt köpt spelbolag som Psyonix, som ligger bakom “Rocket League”.
 
Har Epic Games tagit sig vatten över huvudet efter framgångarna med “Fortnite”?
| 29 september 2023 12:30 |