Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2022 | 10:50

Så får du SkyShowtime för halva priset

Nya streamingtjänsten SkyShowtime har just kommit till Sverige och ersätter Paramount+. Här är allt du behöver veta.
Farväl Paramount+, vi hann knappt lära känna dig och ditt "berg av underhållning". Idag lanseras en ny streamingtjänst i Sverige, som kombinerar det som varit Paramount+ med amerikanska Showtime och Peacock.
 
För svenska tittare innebär det att det är SkyShowtime som framöver levererar serier som "Star Trek: Strange New Worlds", "Yellowstone" och "Halo", med nytillskott som den exklusiva originalserien "American Gigolo" med Jon Bernthal. Bland kommande storfilmer utlovas "Top Gun: Maverick" och Jordan Peeles "Nope".
 
Barnsektionen är laddad med Nickelodeon-favoriter som "Paw Patrol" och "SvampBob Fyrkant" plus Dreamworks-filmer som "Kung Fu Panda" och "Madagaskar".
 
SkyShowtime har skapats specifikt för Europa, och vi i Norden är först ut. Senare i höst kommer tjänsten att lanseras i Nederländerna och Portugal, med fler länder på väg under 2023.
 
 

Halva priset för nya prenumeranter

 
På lanseringsdagen släpps också ett erbjudande som nog kan vara attraktivt för en del kunder. SkyShowtime gör som HBO Max och bjuder på halva priset livet ut, om du signar upp inom en viss period. Månadskostnaden hamnar då på 39,50 kr i månaden (ord. pris är 79 kr i månaden).
 
 

Storfilmer från Paramount och Universal

 
Det skrala filmutbudet på cirka 270 titlar imponerar ännu inte på undertecknad, men här finns alla de förväntade Paramount- och Universal-rullarna. Samtliga "Mission: Impossible", sju av åtta "Fast & Furious", fyra av fem "Transformers" samt "Gudfadern"-trilogin är några av de filmsamlingar som lyfts fram på förstasidan.
 
Skräckfilmen "Scream" (2022) är streamingexklusiv, och vi hittar här också komedin "Jerry & Marge Go Large" med Bryan Cranston och Annette Bening. Nyss släppta superhjältefilmen "Secret Headquarters" med Owen Wilson är en annan titel som bara hittas på SkyShowtime.
 
Framöver är det tanken att storfilmer som "Top Gun: Maverick", "Jurassic World: Dominion", "The Northman" och "Nope" ska komma exklusivt till SkyShowtime, vilket lär göra tjänstens filmutbud aningen mer intressant för filmälskarna.
 
 

De bästa serierna på SkyShowtime

 
TV-serier är annars det viktigaste vapnet i kriget om streamingpubliken. SkyShowtime har tagit över allt som visades på Paramount+, bland annat hyllade cowboyserien "Yellowstone" och prequeln "1883".
 
Speladaptionen "Halo", rymdserien "Star Trek: Strange New Worlds" och överlevnadsdramat "Yellowjackets" är andra titlar som MovieZines skribenter har uppskattat. Sevärda är också dramat "Mayor of Kingstown" med Jeremy Renner och "The Offer", om arbetet bakom filmklassikern "Gudfadern". De knappt 100 tv-serierna omfattar också gamla tv-favoriter som "Twin Peaks" och "The Office".
 
Under hösten kommer bland annat tv-serierna "Let The Right One In" och "Pitch Perfect".
 
Kommer du testa nya SkyShowtime? Kommentera gärna.
| 20 september 2022 10:50 |