Serie

Skribent

MovieZine

22 maj 2023 | 11:50

SkyShowtime presenterar finsk-svenska "Kodnamn: Annika" och fler nya serier

"En spännande twist på Nordic noir-genren" utlovas med premiär senare under 2023.
Streamingtjänsten SkyShowtime presenterar idag den nya svensk-finska produktionen "Kodnamn: Annika", med löfte om "en spännande twist på Nordic noir-genren".
 
Serien presenterades på Marché du Film under den pågående filmfestivalen i Cannes, som en del av 10 nya originalserier på väg till SkyShowtime.
 
"Kodnamn: Annika" blir tjänstens första originalserie i Norden. Den svensk-finska produktionen, som tidigare hade titeln ”ID”, är en kriminaldramaserie som handlar om finska konstförfalskningsutredaren Emma som arbetar under täckmantel för att infiltrera en auktionsfirma i Stockholm för att utreda deras koppling till en ökänd penningtvättare som kallas ”Blanko”. Serien kommer att kunna streamas senare i år.
 
Rian Johnson står bakom serien "Poker Face".
 
Fler nya serier som kommer till SkyShowtime senare i år inkluderar kritikerhyllade "Poker Face", en slags ”veckans mordgåta” där Natasha Lyonne ("Russian Doll") spelar Charlie som har en unik förmåga att upptäcka när någon ljuger.
 
Dessutom kommer "Django" – den westerninspirerade serien som är en ny version av den berömda filmen från 1966 – till Sverige under året. På gång är också "The Curse", en originalserie med Emma Stone, Nathan Fielder och Benny Safdie som utforskar hur en påstådd förbannelse stör ett nygifts par relation.
 
 
SkyShowtime kommer också att ha exklusiv premiär för Taylor Sheridans serie "Special Ops: Lioness", med Zoe Saldaña, Nicole Kidman, Laysla De Oliveira, samt Morgan Freeman. Här får vi följa uppdragsteamet Lioness när de hjälper till att knäcka en terroristorganisation inifrån.
 
Bland de filmer som snart får premiär på SkyShowtime hittas "Bros" den 16 juni, "Babylon" den 6 juli, "She Said" från den 18 juli och "M3GAN" den 13 september.
 
- SkyShowtime satsar på Europa och vi är stolta över att lansera originalprogram på våra marknader. Det är i princip helt unikt att en ny streamingtjänst lanserar ett sådant robust och imponerande utbud med 10 originalserier under första året, säger SkyShowtimes vd Monty Sarhan.
| 22 maj 2023 11:50 |