Film

Skribent

Josefine Krischausky

28 mars 2022 | 09:00

Skruvad, irländsk vampyrkomedi kommer till Sverige i vår

Skräckfilmen "Let the Wrong One In", som handlar om problemen som uppstår när en familjemedlem plötsligt kommer hem som en vampyr, släpps på DVD och streaming i maj.
Hittills har vi, i vampyrsammanhang, mest pratat om att låta den rätte komma in. Nu är det istället dags att göra motsatsen. Den irländska filmen "Let the Wrong One" har hittills hunnit visas på filmfestivaler på flera håll i världen, och snart är det även dags för den skruvade komedin att komma till Sverige.
 
"Let the Wrong One In" handlar om sextonårige Matt, som ställs inför ett dilemma när hans bror en dag förvandlas till en vampyr. Ska han vara ett stöttande syskon, och hjälpa sin bror oavsett vad? Eller kommer han bli tvungen att ta kol på honom själv, i försök att stoppa den växande vampyrskaran som håller på att ta över Dublin?
 
För regin står Conor McMahon, som tidigare har gjort likartade filmer som "Stitches" och "Dead Meat". "Let the Wrong One In" beskrivs av skräckfilmsfestivalen Fantastic Fest som en "underbart dum skräckkomedi", samt en "rolig, satirisk tolkning av den klassiska vampyrsagan". 
 
 
I Sverige distribueras "Let the Wrong One In" av Njutafilms. Filmen släpps på fysiskt på DVD, och kommer även bli tillgänglig att streama, den 2 maj. 
| 28 mars 2022 09:00 |