VIDEO

Skribent

Lina Svensson

31 mars 2019 | 21:00

Skräckspelet "Man of Medan" släpps i sommar - följ med bakom kulisserna

Studion bakom storsuccén "Until Dawn" är snart tillbaka med ett nytt hårresande skräckspel som kommer att utspela sig till havs.
 I “Man of Medan” får vi följa fyra unga amerikaner som bestämmer sig för att ge sig ut på en dykresa för att söka efter ett gammalt krigsfartyg på havets botten. Ett spännande litet äventyr skulle man kunna tycka. Men när dagen börjar övergå till kväll, och en storm rullar in över havet kommer detta oskyldiga äventyr förvandlats till någonting helt annat. Frågan är bara, vem kommer att överleva? och vem kommer inte att göra det?  
 
Studion bakom "Until Dawn" avslöjade att de jobbade på ett nytt skräckspel under Gamescom 2018. Den första trailern fick minst sagt håret att resa sig på kroppen och det är med spänd förväntan vi väntar på mer detaljer kring detta spel. Det vi vet är att spelet kommer att utspela sig till havs, med svåra väderförhållanden. Vilket låter som ett bra koncept för ett lyckat skräckspel. Men det är också en stor utmaning för spelets utvecklare. Att skapa ett stormigt hav och en båts rörelser på vågorna är verkligen inte det lättaste.
 
Nyligen delade studion bakom "Man of Medan" en utvecklingsdagbok på sin Youtube-kanal där vi får följa arbetet bakom detta spel. Den videon finner du här nedan. "Man of Medan" kommer att släppas till Playstation 4, Xbox One och PC någon gång under sommaren 2019. 
 
 
Hur sugen är du på att få sätta tänderna i "Man of Medan"?
| 31 mars 2019 21:00 |