Film

Skribent

Andreas Samuelson

17 mars 2024 | 13:00

Skräckskådisen Barbara Crampton gör remake av kult-slasher från 1979

Barbara Crampton, känd från flera skräckfilmer, ska producera en remake av klassiska slasher-rullen ”Tourist Trap”.
Alla skräckfans med lite självrespekt har sett Barbara Crampton i åtminstone några rysare. Hon har trots allt medverkat i både ”Re-Animator” (1985), ”Chopping Mall” (1986), ”You're Next” (2011), ”Lords of Salem” (2012) och "We Are Still Here” (2015).
 
 
Hon har de senare åren även börjat producera skräckfilmer, senast fjolårets underskattade ”Suitable Flesh” med Heather Graham. Nu ska hon göra en nyinspelning av kultförklarade slasher-rullen ”Tourist Trap” (1979), även känd med svenska titeln ”Dödens mannekänger”.
 
Filmen handlar om fyra ungdomar som under en bilresa får motorstopp i närheten av ett nedlagt vaxmuseum. Ägaren visar sig vara en psykopat med telekinetiska krafter och dockorna i hans museum ser skrämmande realistiska ut...
 
Titeln var en av de som användes för att debattera videovåld i SVT:s ökända och hånade TV-program "Studio S” på 1980-talet. Nu kommer alltså en nyversion och det blir spännande att se vilka av de bisarra ingredienserna från originalet, inklusive mördarens kusliga masker, som återkommer i remaken.
 
Se trailern till originalfilmen här:
 
| 17 mars 2024 13:00 |