Film

Skribent

MovieZine

27 juli 2021 | 08:20

Skräckklassikern "Exorcisten" får en påkostad trilogi

Ellen Burstyn återvänder när Universal lägger 400 miljoner dollar på sin nästa skräck-franchise.
En av tidernas mest inflytelserika skräckfilmer återuppstår. Vi har tidigare skrivit om att Blumhouse planerar uppföljare på "Exorcisten", men deras planer är visst betydligt större än trott.

Universal och skräckbolaget Blumhouse planerar en hel trilogi som tar avstamp i William Friedkins läbbiga demon-klassiker. Den totala prislappen för de tre filmerna blir 400 miljoner dollar, skriver Variety.

I rollistan hittas bland andra Ellen Burstyn, som upprepar sin roll som Chris MacNeil - den oroliga mamman som kämpade mot ondskan i originalfilmen. Medverkar gör också Leslie Odom Jr, känd från "One Night in Miami" och "Hamilton". 
 
Odom Jr kommer att spela pappan till ett besatt barn, som söker upp Chris MacNeil för hjälp, tillägger Deadline. Universal kallas de nya filmerna för en fortsättning snarare än en remake.

För regin står David Gordon Green, mannen som nyligen gjorde succé med sin "Halloween"-reboot hos Blumhouse - även den på väg att bli en trilogi.

Den första av de nya "Exorcisten"-filmerna kommer få biopremiär 13 oktober 2023. De två följande kan gå direkt till streaming.
| 27 juli 2021 08:20 |