Film

Skribent

Andreas Samuelson

17 augusti 2023 | 21:00

Är Amazons nya skräckis ett plagiat? Handlingen låter läskigt bekant

Skräckfilmen ”Totally Killer” har inte ens släppts än men anklagas redan för stöld. Och likheterna med en annan film är slående...
Efter sin mammas död, finner sig en ung kvinna (Kiernan Shipka, ”Chilling Adventures of Sabrina”) förflyttad tillbaka till 1980-talet där hon slår sig samman med den yngre versionen av mamman för att stoppa en mördare. Låter det bekant? Ja, det är skrämmande likt upplägget till 2015 års skräckkomedi ”The Final Girls”, men även den kommande ”Totally Killer”.
 
Skillnaderna är att den tidigare filmen var en meta-slasher där huvudpersonens mamma var en skräckfilmsskådespelare vars 1980-talsfilm hennes dotter med vänner förflyttas till efter mammans död i en bilolycka. I den nya filmen ska mor och dotter tillsammans stoppa mördaren som i framtiden dödat den förstnämnda.
 
Likheterna är dock fortfarande tydliga nog för att många har reagerat. Det inkluderar Todd Strauss-Schulson, regissören till ”The Final Girls”, skriver Screen Rant. På en Twitter-nyhet om ”Totally Killer” med en beskrivning av handlingen kommenterade han ”Har jag inte redan gjort den här filmen?”.
 
 
”Totally Killer” är regisserad av Nahnatchka Khan (”Always Be My Maybe”) och producerad av Jason Blum. I andra roller ser vi Julie Bowen (”Modern Family”) som mamman, Olivia Holt (”Cruel Summer”) som yngre mamman, Randall Park (”Fresh Off the Boat”), Lochlyn Munro (”Scary Movie”), Charlie Gillespie (”The Rest of Us”) och Liana Liberato (”Scream VI”).
 
Filmen släpps på Amazon Prime Video den 6 oktober. Återstår att se hur lika filmerna egentligen är...
| 17 augusti 2023 21:00 |