Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 januari 2024 | 11:15

Skräckfilm från Australien tar sig an en gigantisk köttätande koala

Rubriken säger det mesta. "Carnifex" får svensk premiär den 26 januari, och vi har trailern.
Cinecct är ett nystartat svensk distributionsbolag som bestämt sig för att göra viktig en insats och ta en lovande australiensisk monsterfilm till svenska biografer.
 
"Carnifex" handlar om Bailey, som drömmer om att bli dokumentärfilmare och vill fånga natur- och djurlivet efter de katastrofala skogsbränderna i Australien. Hon får chansen att följa med två naturvårdare, Grace och Ben, ut i vildmarken. Men deras äventyr förvandlas snart till en mardröm när de upptäcker att de inte är ensamma.
 
Deras oönskade sällskap visar sig vara en gigantisk köttätande koalabjörn (jag kommer aldrig tröttna på att skriva den frasen). Den här varelsen kallas Drop Bear, och är en australiensk legend som varit föremål för många varnande vandringssägner.
 
I rollistan hittar vi namn som synts i en del uppmärksammade titlar, som Alexandra Park ("The Royals"), Sisi Stringer ("Mortal Combat"), och Harry Greenwood ("Hacksaw Ridge").
 
Cinecct beskriver själva “Carnifex” som en "blandning av spänning, skräck och en touch av australisk folklore för att leverera en oförglömlig filmupplevelse".
 
Låter det lovande? Kolla in trailern här nedanför, och sedan är det bara att vänta in den svenska premiären som passande nog sker på Australiendagen den 26 januari. 
 
 
 
| 9 januari 2024 11:15 |