Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 juni 2021 | 18:50

"Skönheten och odjuret" blir en miniserie hos Disney+

Prequelserien, som blir en musikalserie i åtta delar, kommer att följa Gaston och LeFou före händelserna i "Skönheten och odjuret"-filmen.
Vi rapporterade redan i början av 2020 att Josh Gad, Edward Kitsis och Adam Horowitz arbetade på en prequelserie till "Skönheten och odjuret". Enligt THR har Disney+ nu slutligen bekräftat att man har givit grönt ljus till en miniserie, som kommer att bestå av totalt åtta avsnitt.
 
Handlingen kommer att kretsa kring LeFou (Josh Gad), Gaston (Luke Evans) och LeFous styvsyster Tilly (Briana Middleton), som utspelar sig flera år innan Odjurets och Belles romans blommar ut i den framgångsrika långfilmen. 
 
- För alla som någonsin har undrat hur en tuffing som Gaston och en fåntratt som LeFou kunnat bli vänner och partners, eller hur en mystisk trollkvinna kom att förtrolla prinsen till ett odjur - så kommer den här serien slutligen att besvara dessa frågor... och provocera fram en hel ny uppsättning frågor, kommenterar Disney Televison-chefen Gary Marsh nyheten.
 
Gad (som även spelar en av huvudrollerna), Kitsis och Horowitz kommer att vara seriens showrunners. EGOT-vinnaren Alan Menken kommer att skriva musiken. Liesel Tommy ("Eclipsed") kommer att regissera pilotavsnittet. Evans kommer tillsammans med Gad, Kitsis, Horowitz, Menken och Tommy att vara seriens producenter. 
 
Dan Stevens och Emma Watson i "Skönheten och odjuret" (2017).
 
Det är i nuläget fortfarande oklart exakt när vi kan förvänta oss en premiär av miniserien. Det återstår även att se huruvida Emma Watson (Belle) och Dan Stevens (Odjuret) kommer att dyka upp i den.
 

Läs också: Emma Watson: Jag skulle älska att göra en uppföljare till "Skönheten och odjuret"

 
Blir du sugen på att ge prequelserien till "Skönheten och odjuret" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 15 juni 2021 18:50 |