Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 juni 2019 | 13:00

Skådespelarna klara för nya Stephen King-serien "The Stand"

Filmatiseringar på tv och film av Stephen Kings böcker brukar kunna resultera i både ris och ros - men "The Stand" ser ut att kunna bli en av de bättre.
Det har äntligen börjat hända en hel del bakom kulisserna av CBS All Access kommande miniserie "The Stand", baserad på Stephen Kings "dörrstopp" (1439 sidor) till bok med samma namn ("Pestens tid" på svenska), som fick grönt ljus i början av året.
 
"The Stand" handlar om hur 99 procent av världens befolkning utrotades inom loppet av några veckor av ett supervirus. Två ledare, representerar det goda och det onda i den nya världen i USA, 108-åriga Mother Abagail bygger upp ett stillsamt och fridfullt community i Boulder, Colorado. Medan "Randall Flaggs" ledarskap frodas i koaset och ondskan. Slutligen tvingas alla överlevare välja vilken av dessa två ledare som passar dem bäst.
 
CBS All Access har inte velat bekräfta att listan av skådespelare stämmer ännu, vilket såklart kan betyda att något av namnen fortfarande kan ändras eller ännu inte har hunnit förhandla färdigt. Men enligt Collider är följande skådespelare klara för den nya miniserien.
 
Whoopi Goldberg. 
 
I en av huvudrollerna, som Stu Redman - en man från Texas som är den förste man upptäcker vara immun mot viruset, sägs James Marsden ("Westworld") vara klar. Amber Heard ska vara i förhandlingar för rollen som Nadine Cross, en privatskolalärare och oskuld som tror sig vara menad att gå vid Flaggs sida. EGOT-vinnaren, och nu talkshow-värden, Whoopi Goldberg sägs vara i förhandlingar för rollen som Mother Abagail, den 108-åriga ledaren för det goda - som också säger sig vara en av Guds profeter.
 
Tillsammans med Marsden, Heard och Goldberg sägs även Greg KinnearOdessa Young och Henry Zaga vara i princip klara för olika roller i miniserien som kommer att bestå av totalt 10 avsnitt.
 
"The Stand" gjordes redan 1994 som miniserie, med Gary Sinise i huvudrollen, hos ABC. Denna gången är det manusförfattarna Josh Boone ("The Fault in Our Stars") och Ben Cavell ("SEAL Team") som ligger bakom serien, åt CBS All Access. Det är ännu oklart exakt när serien förväntas bli klar.
 
Kommer du att ge "The Stand" en chans när det blir dags för premiär vartefter? Kommentera gärna nedan!
| 22 juni 2019 13:00 |