Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 juli 2019 | 20:35

Skådespelarna avslöjar hur man undvek att spoila nya "Stranger Things"

Finn Wolfhard: "Dufferbröderna höll oss inlåsta i burar fram till premiären, inte ens våra familjer visste var vi hade tagit vägen".
Den efterlängtade tredje säsongen av "Stranger Things" har äntligen haft premiär - och baserat på de flesta recensioner och kommentarer i sociala medier, verkar den nya säsongen ha tagits väldigt väl emot. Även om vår egen skribent tyckte att "Stranger Things" var bättre under den första säsongen.
 
MovieZine stack i samband med premiären till Paris för att hänga och snacka lite med Finn Wolfhard, Joe Keery och Natalia Dyer (som spelar Mike, Steve och Nancy) om den nya säsongen och deras del i skapandet av den.
 
Den första säsongen slog ned som en bomb för några somrar sedan och blev genast en av Netflix största succéer någonsin, vilket de själva har erkänt att de inte hade förväntat sig. Men troligtvis hjälpte det att ingen riktigt verkade veta något om säsongen på förhand, och kanske är det därför inte så konstigt att produktionen har varit extra försiktig kring spoilers.
 
När Wolfhard och Keery berättar för oss exakt hur långt man var villiga att gå, för att hålla hemligheterna hemliga, var de båda vid ett särskilt gott och skämtsamt humör. Vi får kanske därför ta åtminstone lite av deras beskrivning med en nypa salt...
 
 
Det har varit väldigt mycket hysch-hysch kring vad den nya säsongen av "Stranger Things" skulle handla om. Hur många manus har självförstörts efter första läsningen under produktionen?
 
Finn Wolfhard: Dufferbröderna höll oss inlåsta i burar fram till premiären, inte ens våra familjer visste var vi hade tagit vägen! Det är inte förrän nu precis efter att säsongen har släppts som vi har fått komma ut ur deras föräldrars källare.
 
Joe Keery: Haha, nej riktigt så illa har det väl kanske inte varit... men manus har definitvt bränts. På riktigt alltså.
 
Finn: Ja, så fort man lärde sig en sida av manuset utantill så körde man det genom en såndär dokumentförstörare... men sen ville man inte att någon skulle börja rota i högen av papper och börja pussla ihop dem.
 
 
Joe: Så vi eldade upp manusen! Men jag vet inte om det är så konstigt egentligen. Det mest påtagliga för oss under inspelningarna var att vi var tvungna att ha på oss morgonrockar över våra kostymer ifall vi skulle röra oss någonstans där vi kunde bli sedda. 
 
Finn: Haha, och jag hade bara en vanlig polotröja eller skjorta under den, så jag vet inte riktigt vad det var man ville dölja där?
 
Det var lite värre på kostymfronten för din del Joe...
 
Finn: Ahoy, haha!
 
Joe: Haha, gillade du inte min seglarkostym? Nej men Finn rockade bara morgonrocken så jävla hårt, så det var säkert därför han också fick gå runt med en sån på sig... och nu när säsongen är ute till slut, så får jag äntligen visa upp mig i min fina kostym också!
 
 
Hela vår intervju med Finn och Joe tillsammans kommer att släppas senare under helgen, precis som vårt snack med Natalia Dyer - om Nancys detektivarbete och alla fräna actionscener.
 

Testa även vårt nya quiz: Kan du allt om "Stranger Things"? 

 
Har du hunnit se hela den nya säsongen ännu - vad tyckte du? Kommentera gärna nedan!
| 5 juli 2019 20:35 |