Serie

Skribent

Viktor Eriksson

10 juni 2024 | 21:30

Skådespelare klara för serieversion av sågad Agatha Christie-bok

Mia McKenna-Bruce, Helena Bonham Carter och Martin Freeman tar täten i Netflix detektivdrama “The Seven Dials Mystery”.
Nu är det klart att brittiska Mia McKenne-Bruce (“How to Have Sex”) är klar för sin nästa stora roll som blir i Netflix adaptering av deckardrottningen Agatha Christies bok “The Seven Dials Mystery”, på svenska ““De sju urens mysterium”, rapporterar Variety.
 
Boken som handlar om en fest där ett skämt verkar ha gått fruktansvärt fel räknas sällan till Agatha Christies klassiker och blev ordentligt sågad när den släpptes 1929, inte minst slutet.
 
“Då ser man att författaren varit så angelägen om att hindra läsaren från att gissa sig till lösningen att hon snarare har överskridit gränserna för vad som bör tillåtas för en deckarförfattare”, skrev The New York Times Book Review i sin recension.
 
Det hindrade däremot inte “De sju urens mysterium” från att i alla fall bli en TV-film 1981. Om Netflix adaptering, som görs av “Broadchurch”-skaparen Chris Chibnall och regisseras av Chris Sweeney med Suzanne Macke som exekutiv producent, kan få samhället att omvärdera berättelsen återstår att se.
 
Sedan tidigare är det även klart att Helena Bonham Carter ("Fight Club", "Sweeney Todd") och Martin Freeman ("Sherlock", "Hobbit: En oväntad resa" också dyker upp i serien. Inspelningarna av “The Seven Dials Mystery” kommer att dra igång i sommar.
| 10 juni 2024 21:30 |