Skribent

Emil Skelterwijk

19 februari 2014 | 23:01

Sjukaste filmmonstren du inte visste fanns

…eller vad sägs om en dödlig säng, mordlystna gymredskap och en pepparkaksgubbe som vill äta upp dig?

Oj, vad många monster du har sett genom åren! Du har sett monster stora som flerfamiljshus och monster som inte är större än en fingerborg. Du har sett monster som kommer ifrån havet och monster som hatar vatten. Monster som vrålar högre än Carola under en Livets Ord-predikan och monster som är tystare än de norska fansen under en OS-stafett. Och när du trodde att du sett alla befängda vidunder, kommer nu den här listan och vänder upp och ner på din vardag.

Vänta inte längre - ta en titt på de sjukaste filmmonstren du inte visste fanns!

Death Spa

Som titeln antyder är "Death Spa" en film om ett hemsökt spa/hälsocenter som dödar sina gäster. Den släpper loss sin ilska på stackars offer via träningsmaskiner, otyglade bastur och exploderande speglar. Ett rent ut sagt udda filmmonster som är lika knäppt som det är... ja, knäppt!

Gingerdead man

Bakverk står inte högt upp på listan av saker som skrämmer mig (och då ska det ändå nämnas att jag är livrädd för fasaner). Men för de som fruktar bakelser, ger jag er: Ginger Man. Bankrånaren Gary Busey (tro det eller ej) skickas till elektriska stolen, kremeras och får sin aska blandad i pepparkaksdeg som sedan träffas av blixten. Efter det har en mordisk pepparkaka vaknat till liv och han är ute efter hämnd. Jag vägrar avslöja om han blir uppäten i slutet!

The Refrigerator

Håll i hatten, för om du inte tyckte det hemska spat var sjukt så kan jag garantera dig att ett kylskåp som genom Satan drar ner själar till underjorden får dig en smula ställd. Tack och lov finns det en rörmokare med i filmen som är expert på blodtörstiga vitvaror!

Slugs

"Slugs" handlar om en stad belägrad av människoätande sniglar som utsatts för giftigt avfall och på något sätt fått köttätande superkrafter istället för att dö. De här sjuka "trädgårdsjävlarna" festar hejvilt på människorna i den här filmen där ögon exploderar som konfetti på valfri melodifestivalfinal.

Blood Freak

"Blood Freak" handlar om en cyklist som heter Herschell som genom att experimentera med kalkonkött och marijuana, förvandlas till en Wereturkey. Wereturkey kan bara överleva genom att dricka blod från missbrukare (?). Här bjuds det på tortyr och blod från ett "monster" som liknar någon med dålig smak för maskeraddräkter. Personen som kom på det här monstret måste själv brassat på en hel del marijuana!

Death Bed: The Bed That Eats

Har du aldrig varit rädd för sängar tidigare, blir du garanterat det nu... eller kanske inte. Detta sängmonster dödar genom att ta av sina offers kläder och sedan dränka dem i någon upplösande syra. Uppenbarligen vilar det en demonisk förbannelse över sängen. Så i framtiden kan du sluta titta under sängen efter monster - du ligger nämligen i ett!

Har du något sjukt filmmonster du inte tror andra känner till - ta och skriv en rad i kommentarfältet nedan. De flesta av filmerna ovan finns i sin fulla längd på Youtube för den som vill se lite kvalitets-B-skräckfilmer. Enjoy!

| 19 februari 2014 23:01 |