Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

20 maj 2015 | 22:30

Simon Pegg om varför Star Trek 3 bytte regissör

"Manuset var för "Star Trek-igt".
Efter att J.J. Abrams lämnade Star Trek-universumet för Star Wars-ditot såg det ut som att hans medförfattare tillika medproducent på de två "Star Trek"-filmerna; Roberto Orci, skulle bli den som skulle få regissera "Star Trek 3". Paramount var dock uppenbarligen inte nöjda med det valet utan bestämde sig för att för att filmen borde ta en ny riktning, med en ny regissör, och anställde helt sonika Justin Lin istället. 

I en intervju med Guardian uttalar sig nu filmens manusförfattare och rollinnehavare Simon Pegg om varför det skedde:

- De hade ett manus för "Star Trek" som inte riktigt funkade för dem. Jag tror att studion var oroade att det var lite för Star Trek-igt. "The Avengers", som är en ganska nördig, serietidningsbaserad, förmodat nischad sak, spelade in 1,5 miljarder dollar. "Star Trek Into Darkness" spelade in en halv miljard dollar, vilket fortfarande är fantastiskt. Men det betyder att det, enligt studion, finns en miljard dollar av besökare som inte ser filmen. Och de vill veta varför. Folk ser det inte som rolig, färgglad lördagsunderhållning som "The Avengers", och lösningen till det är att göra en western eller thriller eller kuppfilm och fylla den med Star Trek-karaktärer så att den blir lite mer inkluderande gentemot den lite mer tystlåtna publiken.

Pegg har tidigare sagt att manuset till "Star Trek 3", som nog får titeln "Star Trek Beyond", måste vara klart i juni, vilket borde betyda att inspelningen sätter igång strax efter det. 

Filmen får svensk biopremiär den 29 juli år 2016.

Källa: Collider

Låter resonemanget rimligt?
| 20 maj 2015 22:30 |