Film

Skribent

Jonatan Blomberg

22 oktober 2020 | 23:55

Simon Kinberg gör långfilm av hyllade "Battlestar Galactica"

Efter att redan ha hyllats som en av de bästa sci-fi-serierna någonsin, så har det blivit dags att låta "Battlestar Galactica" erövra bioduken.
THR rapporterar att Simon Kinberg har hoppat ombord som manusförfattare och producent för en biofilmssatsning av "Battlestar Galactica", en franchise som sträcker sig tillbaka till slutet av 70-talet... men som blivit allra mest hyllad för tv-versionen som rullade på tv mellan 2004-2009.
 
- "Battlestar Galactica" är en helig graal inom science fiction, och jag kan omöjligt vara mer peppad på att få lägga till något nytt till franchisen, medan vi samtidigt hedrar det som gjort den så ikonisk och bestående, kommenterar Kinberg nyheten.
 
Kinberg har spenderat över ett årtionde som arkitekten bakom "X-Men"-filmerna och serierna, men har även skapat den omtyckta sci-fi-serien "Star Wars: Rebels" och producerat "The Martian". Men nu har det alltså blivit dags att ge sig in i nästa heliga sci-fi-universum.
 
Handlingen i "Battlestar Galactica" börjar i någon avlägsen del av universum, där mänskliga kolonier plötsligt attackeras av några människoliknande maskiner som kallas för Cylons. De som överlever flyr iväg med ett antal rymdskepp, ledda av skeppet Galactica och dess besättning. Förhoppningen är att finna och söka skydd på den legendariska och mystiska kolonin "Jorden" - om den nu ens existerar. 
 
"Mr. Robot"-skaparen Sam Esmail arbetar även på en ny tv-serie åt streamingtjänsten Peacock, som kommer att utspela sig i samma universum. Det är i nuläget oklart huruvida den kommande serien och biofilmen kommer att höra ihop på något sätt, men med tanke på att Universal producerar dem båda så är det definitivt en möjlighet.
 

Läs också: "Battlestar Galactica" får reboot på nya streamingtjänsten Peacock

 
Är du sugen på att få se mer av "Battlestar Galactica" under de kommande åren? Kommentera gärna nedan!
| 22 oktober 2020 23:55 |