Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

21 juli 2015 | 16:00

Sigourney Weaver blev deprimerad av "Alien vs Predator"

Crossover-filmen vi inte ville ha.
År 2004 kom filmen som ställde Xenomorphs mot de likaledes utomjordiska Predators, och för att citera Alexanders recension här på MovieZine; "Det här är så långt ifrån original-"Alien" från år 1979 som man bara kan komma..."

Ja, filmen gick inte hem hos vare sig kritiker eller fans, och nu har också Ripley själv, Sigourney Weaver, uttalat sig om filmen, och vilka konsekvenser den fick för "Alien"-universumet. Under "London Film and Comic Con" fick hon nyligen frågan om det var hennes val att få Ellen Ripley dödad i slutet av "Alien 3". Hon sa:

- Ja, därför att jag hade hört att Fox planerade att göra "Alien vs Predator". Vilket verkligen gjorde mig deprimerad, för jag var så stolt över de filmer som vi hade gjort. Jag har inget emot att basera en film på ett spel, men det var som  James Cameron sa då; varför skulle man vilja göra det? Det är som att göra "Alien" möter "Wolfman".

Den ikoniska skådespelerskan delgav också lite sorgset:

- Faktum är att Ridley Scott skulle göra en tredje film i serien, men sedan utannonserades "Alien vs Predator", och han drog sig ur därför att han hade velat att hans film skulle ha blivit en uppföljare till "Alien".

När den nya, ännu icke namngivna "Alien"-filmen från Neill Bloomkamp kom på tal, var hon märkbart mer entusiastisk:

- Jag är så glad över Neill, för han är som er! Han tittade sönder originalfilmerna för att han älskade dem så mycket. Jag älskar faktumet att han får en chans att förverkliga en barndomsdröm om att göra en riktig popcorn-film, den "Alien"-popcorn-film han ville se som barn.

Ett fan på mässan frågade om Ripley kanske kunde få ett lyckligt slut till sist i en ny film:

- Det är definitivt något som vi har diskuterat. Jag håller med, hon har haft ett helvete till liv. Många avbrott.


Konceptbild från "Alien 5".

Gillade du "Alien vs Predator"?  Och vill du att Ripleys saga ska få ett lyckligt slut i den nya filmen? Kommentera gärna nedan!
| 21 juli 2015 16:00 |