Film

Skribent

MovieZine

4 februari 2021 | 08:05

Sia förser filmen "Music" med en varningstext

Artisten ber om ursäkt efter kontrovers: "Jag lyssnade på fel personer".
Artisten Sia debuterar inom kort som manusförfattare och regissör till filmen "Music". Den uppmärksammade dramamusikalen knep igår två Golden Globe-nomineringar, men har också fått sin beskärda del av kritik - redan innan premiären.

Kontroversen har bland annat handlat om att filmens autistiska huvudperson Music spelas av en icke-autistisk skådespelare (Maddie Ziegler). I filmen finns också scener där hennes syster använder fysiskt tvång för att lugna Music vid hennes utbrott, skriver Variety.

Filmen kommer nu att förses med en varningstext, det meddelar Sia i sociala medier:
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Music rekommenderar inte att fysiskt tvång används på autistiska personer", lyder varningstexten som ska läggas in i början av filmen.

I följande inlägg ber Sia om ursäkt, och skriver också att hon kommer att klippa bort de kontroversiella scenerna ur filmen. "Jag lyssnade på fel personer och det är mitt ansvar, min research var inte tillräckligt bred", skriver artisten.
 
 
"Music" är Golden Globe-nominerad för Bästa film (musikal/komedi), och för Bästa kvinnliga huvudroll (Kate Hudson). Svensk biopremiär väntar i vår.
| 4 februari 2021 08:05 |