Skribent

Patrik Jonsson

20 maj 2013 | 23:01

Shyamalans "Wayward Pines" får tummen upp

Jag skrev om den här serien för några månader sedan och äntligen möts vi alltså av beskedet att den har fått grönt ljus!

Kanalen heter Fox och en premiär blir det redan till våren nästa år, huvudrollen har gått till ingen mindre än Matt Dillon.

"Wayward Pines" baseras på Blake Crouchs roman "Pine" vilken kretsar kring Ethan Burke, en agent från Secret Service, som är på jakt efter två andra saknade agenter vilket leder honom till småstaden Wayward Pines. Serien beskrivs som en psykologisk thriller där ingenting är vad det till synes vara. Shyamalan är satt att både skriva och producera så vi kan nog förvänta oss en serie som verkligen bär hans signum, förhoppningsvis från hans golden years.

Först fick den klartecken till ett pilotavsnitt, sedan nobbades den och lades ned, nu har dock HBO slutligen återigen plockat upp den för att göra en miniserie bestående av sju avsnitt. Vad jag talar om här är "Criminal Justice" där James Gandolfini alltså kommer att återförenas med HBO. Något premiärdatum är för närvarande inte satt, återkommer till detta så fort det görs officiellt.

Vi europeér kan vi också och denna gång gäller det den spanska kanalen Univision som tänker göra en remake på AMC:s "Breaking Bad". Serien ska heta "Métastasis", håll utkik efter den! Ja eller inte.

Amazon har passat på TV-serieversionen av "Zombieland", pilotavsnittet, som även gjordes tillgängligt på stream, skapade alltför mycket negativt buzz så man valde helt enkelt att lägga ned projektet.

Många kanaler har släppt en bunt trailers till deras kommande serier, vi börjar med NBC och här finns trailers till bland annat "Dracula", "Ironside" och den nya komediserien "The Michael J. Fox Show".

Fox har bjussat på trailers till serier som "Sleepy Hollow", "Rake" och "Almost Human".

ABC lockar med bland annat "Agents of S.H.I.E.L.D.", "Trophy Wife", "Mind Games" samt "Lucky 7".

CBS vill få oss peppade på nykomlingar som "Intelligence", "Hostages" och "The Crazy Ones" med Robin Williams.

Barnkanalen, ursäkta, ungdomskanalen The CW ger oss en näve ballonger och trailers till bland annat; "The 100", "The Tomorrow People" samt "Reign". Kanalen tillägger även att planerna på en serie kring "Wonder Woman" fortfarande lever. Ja och det är väl ungefär samma sak som att säga att de inte har några planer på att sluta göra usla serier.

Även kabelkanalen FX hoppar in och serverar en trailer till "The Bridge" som har premiär den tionde juli. Nu har ju jag sett originalet "Bron" och gillade den dessutom väldigt mycket, FX:s version ser dock inte helt hopplös ut.

Hos USA Network har det också hänt saker den senaste tiden; Komediserierna "Sirens" (Denis Leary) och "Playing House" har fått grönt ljus medan thrillerserien "Horizon", från Gale Anne Hurd ("The Walking Dead"), har fått klartecken till ett pilotavsnitt. Sedan har vi en hel hög med serier som ligger under utveckling och de är som följer; "The Edge", "The Arrangement", "Complications", "Bank", "Blanco County", "Don't Turn Around", "Hungry" samt "Shadow Counsel". Är ingen stor fanatiker av USA Network:s serier men "Horizon" kanske ändå kan bli något för en surpuppa som mig och jag älskar Denis Leary så måste väl även kolla in "Sirens".

Till sista kan jag meddela att BBC One har gått ut med att de tänker köra den tredje och sista säsongen av "Luther" redan nu i sommar. Inget datum är spikat men det kommer att göras offentligt inom den närmsta veckorna.

That´s all folks, vi hörs igen om några dagar!

| 20 maj 2013 23:01 |