Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 april 2017 | 08:00

”Shrek 5” blir en nystart för filmserien

DreamWorks animerade framgångssaga behövde förnyas efter fyra filmer. Nu är manuset äntligen klart.
Animerade monstersuccén ”Shrek” ska få ännu en uppföljare. Men den här gången planeras något nytt i träsktrollets sagoland. Manusförfattaren Michael McCullers berättar för THR att det var dags att förnya filmserien, som startade år 2001.

- Jag är färdig med ett manus som jag verkligen, verkligen älskar. Det känns personligt för mig. Det ligger en slags återuppfinning bakom det, något som jag inte riktigt kan avslöja. Men eftersom DreamWorks såldes till Universal, tror jag att de vill steppa upp och tänka ut en gynnsam framtid för filmserien. Det var dags för något nytänkande.

- Det har kommit fyra filmer och mycket material. Så karaktärerna är rätt älskade och det är fantastiska karaktärer, men i det läget måste man också ha något nytt att komma med, säger McCullers.

De fyra ”Shrek”-filmerna och spinoffen ”Mästerkatten” har dragit in över 3 miljarder dollar på bio världen över. Senaste filmen kom år 2010. ”Shrek 5” har med andra ord dröjt länge, men planeras nu för biopremiär år 2019.
 
McCullers har tidigare jobbat med ”Saturday Night Live” och ”Austin Powers”-filmerna. I veckan är han bioaktuell med en annan animerad film, DreamWorks ”Baby-bossen”.
 
| 3 april 2017 08:00 |