Serie

Skribent

Patrik Jonsson

27 juni 2013 | 21:01

Showtimes stora sommarsatsning

Nu på söndag har den absolut sista säsongen av "Dexter" premiär och samma kväll gör även Showtimes nya thrillerserie "Ray Donovan" debut!

När Showtime:s stora flaggskepp och långkörare "Dexter" nu snart går i graven krävs det så klart nya ersättare, i höst väntar "Masters of Sex" och redan nu i sommar ska vi få följa storsatsningen "Ray Donovan" som alltså har premiär nu på söndag den 30:e juni. Den första säsongen består av tolv avsnitt vilket betyder att den kommer att göra oss sällskap resten av den här sommaren.

"Ray Donovan" kretsar kring titelkaraktären vilken är en slags "fixare" åt förmögna och högt uppsatta människor i Los Angeles, där även Hollywood spelar en större roll.

Så fort någonting vill tystas ned, städas undan eller rentav begravas, kontaktar man den mycket talangfulle och diskrete Donovan sedan är oangelägenheterna som bortblåsta. Han kan få vilka problem som helst att försvinna, förutom de som är skapade av hans egen familj. Det är nämligen så att då vi kastas in i Donovans liv möts han av nyheten av att hans gamle far är på väg att släppas ut ur fängelse. En farsa han milt uttryckt har ett ganska så spänt förhållande till, det var nämligen Donovan själv som för tjugo år sedan satte honom där.

Serien är skapad och skriven av den mycket talangfulle Ann Biderman som är lite av en personlig favorit i sammanhanget. Biderman ligger bakom en mängd hårdkokta snutserier där speciellt "Southland" och "NYPD Blue" är värda att nämnas. Vad det gäller filmer så är favoriterna definitivt "Primal Fear" och "Copycat".

Hon har dessutom med sig ett riktigt skarpt gäng med medproducenter; Allen Coulter ("The Sopranos" & "Six Feet Under"), Mark Gordon ("A Simple Plan" & "Saving Private Ryan") och slutligen David S. Goyer (Nolans Batman trilogi & "Man of Steel"). Att "Ray Donovan" har manusförfattare och producenter i ryggen av dessa kalibrar gör den till ett självklart måste denna sommar!

Ifall alla dessa namn ändå inte skulle locka eder alla nog (kom igen...) så bör i alla fall rollistan göra det, för det är sannerligen en helt fenomenal ensemble man har lyckats att skrapa ihop. I huvudrollen som Donovan själv kommer vi att få se Liev Schreiber, i rollen som hans far finns Jon Voight, som hans bror Eddie Marsan och i övriga roller hittar vi bland annat Elliot Gould, Steven Bauer samt James Woods!

Missa nu inte denna, det vore väl onödigt?

Jaså ni vill ha en trailer också, okej jag håller med, varsågoda;

| 27 juni 2013 21:01 |