Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 augusti 2020 | 10:20

Showtime lägger ned "Penny Dreadful: City of Angels" efter en säsong

Den övernaturliga och spirituella uppföljaren till "Penny Dreadful", med Natalie Dormer och Daniel Zovatto, kommer inte att få någon fortsättning.
Variety avslöjar att Showtime har valt att lägga ned John Logans "Penny Dreadful: City of Angels" efter endast en säsong. Logans originalserie "Penny Dreadful", med Eva Green i huvudrollen, har hyllats som en av de bästa skräckserierna någonsin och fick totalt tre säsonger mellan 2014-2016. 
 
Showtime ger ingen motivering för beslutet, mer än att de har valt att inte gå vidare med arbetet av en ytterligare säsong. "Penny Dreadful: City of Angels" utspelade sig i Los Angels 1938 och var därav sannolikt väldigt kostsam att producera. Med tanke på att originalserien använde sig av många klassiska legender och monster som Frankenstein, Dorian Gray, Dr. Jekyll, Djävulen och Dracula för att bara nämna några, medan den nya serien fokuserade på mexikanska legender och historiska vägbyggen i Los Angeles... så är det möjligt att den nya seriens tittare inte riktigt fick vad de hade väntat sig.
 
Den första säsongen har däremot fått mestadels goda recensioner från tv-kritiker, både för hur välgjord och visuellt snygg den var - samt att skådespelet från flera av seriens huvudrollsinnehavare var riktigt bra. Daniel Zovatto, Natalie Dormer, Rory Kinnear och Nathan Lane spelade series största roller.
 
 
MovieZine snackade inför premiären av "City of Angels" med Zovatto, i en av årets mest underhållande intervjuer, där vi även fördjupade oss i hans gamla påkostade HBO-serie "Here and Now" som också lades ned efter blott en säsong. Frågan är om det inte är han själv som är förföljd av någon form av övernaturlig nedläggnings-förbannelse?
 
Hela den första säsongen av "Penny Dreadful: City of Angels" finns tillgänglig hos HBO Nordic.
 

Läs också: "Penny Dreadful"-stjärnan tackar MovieZine från botten av sitt hjärta 

 
Har du hunnit ge "Penny Dreadful: City of Angels" en chans ännu - hade du velat få en fortsättning? Kommentera gärna nedan!
| 22 augusti 2020 10:20 |