Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 augusti 2018 | 07:15

"Shooter" läggs ned efter den tredje säsongen

Bob Lee Swaggers får skjuta klart sina sista magasin för säsongen, men sen lägger USA Network ned actionserien "Shooter".
"Shooter", som är baserad på Stephen Hunters böcker om krypskytten Bob Lee Swagger, har tidigare även fått en långfilm med Mark Wahlberg i huvudrollen. Den första säsongen av serien berättade, precis som i långfilmen, en historia över hur Swagger (i serien spelad av Ryan Phillippe) oskyldigt anklagades för ett mordförsök på den amerikanske presidenten - och tvingas sedan rentvå sitt namn.
 
Den andra säsongen flyttade handlingen, och gjorde serien mer internationell, med en fortsatt konspirationsaction-aktig grund i botten. Med fortsatt relativt högt intresse. Den tredje säsongen har däremot tappat mer än 40 procent av sina tittare från den andra säsongen, vilket nu alltså leder till att USA Network väljer att lägga ned serien helt och hållet.
 
Enligt Variety kommer seriens skapare och producenter att försöka hitta ett nytt hem för serien. Internationellt är det Netflix som sitter på rättigheterna, det är med andra ord där det går att hitta serien här i Sverige. Frågan är däremot om "Shooter" har lika hängivna fans som exempelvis "Lucifer" - en serie Netflix nyligen valde att rädda när Fox lade ned den hos dem.
 
Vad tycker du om "Shooter" - skulle du vilja se en fjärde säsong av serien hos (exempelvis) Netflix? Kommentera gärna nedan!
| 16 augusti 2018 07:15 |