Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

1 juli 2014 | 13:00

"Sherlock" får en julspecial

I alla fall om man får tro Martin Freeman som spelar Watson i den populära BBC-serien.
Allt sedan första säsongen av "Sherlock" kom ut 2010 har båda huvudrollsinnehavarna Benedict Cumberbatch och Martin Freeman varit fulltecknade med andra jobb vilket effektivt hindrat dem från att göra nya säsonger med någon sorts regelbundenhet. Tre säsonger om vardera tre avsnitt har det blivit.

Men nu säger Freeman i en intervju med The Telegraph att det troligen blir nya "Sherlock"-inspelningar i början av nästa år. Och då förmodligen i form av en julspecial.

- OM det blir en special - jag talar utanför partilinjen här så att säga - så tror jag att den är tänkt för nästa jul. En julspecial. Det är vad jag fått veta. 

OBS - här följer nu spoilerdetaljer för vad som kan komma att hända och som läses på egen risk.

I förra, den tredje, säsongen kom Freemans  fru Amanda Abbington in i serien - som Watsons fru Mary. På frågan om hon kommer tillbaka till dramat svarade han:

- Ja, absolut. 

- Men även om vi kör ett väldigt löst baserat upplägg av originalhistorien följer vi ändå i samma bana som ["Sherlock"-författaren ] Conan Doyle gjorde. Så efter att Watson gift sig dör Mary. Vilket betyder att Mary kommer dö i serien också, vid någon tidpunkt. 

De tre tidigare säsongerna av "Sherlock" går att se på Netflix.

Julen 2015, alltså? Vad säger ni om det? Tyck till!
| 1 juli 2014 13:00 |