Film

Skribent

Tobias Andersson

5 juli 2023 | 13:30

En uppföljare till ”Shaun of the Dead”? Glöm det, säger Simon Pegg

Kanske har han rätt. Vissa kultfilmer bör man trots allt låta vara.
Om du fortfarande håller tummarna på att få se en uppföljare till den helknasiga ”Shaun of the Dead” är det nu läge att sluta hoppas. Filmmakaren och skådespelaren Simon Pegg, som tillsammans med Edgar Wright, gav oss den genialiska zombiekomedin hälsar att det är dags att gå vidare.
 
I en intervju med brittiska tidningen The Guardian nämner han att någon ”Shaun of the Dead 2” inte finns med på hans att-göra-lista. Även om fansen tjatar för fulla muggar.
 
– Så fort jag gör ett inlägg på Instagram kommenterar folk att de behöver ”Shaun of the Dead 2” i sitt liv. Nej, du behöver för fan inte ”Shaun of the Dead 2”. Det är det sista du behöver. Det är över. Gå vidare, sa Simon Pegg till The Guardian.
 
Han har nog rätt. Kanske är det bäst att det förblir så. Idag ser vi ändå hur våra favoritfilmer från förr besudlas med uppföljare där den ena är värre än den andra.
 
”Shaun of the Dead” släpptes 2004 och blev en mycket omtyckt skräckkomedi som med åren blivit kultförklarad. I filmen spelar Simon Pegg en riktig latmask som blir dumpad av sin flickvän bara timmarna före en zombieapokalyps. Hysteriskt roliga scener staplas sedan på varandra, extra minnesvärd är en våldsamt kul barscen med rockbandet Queen strömmande ur jukebox-högtalarna.
 
"We're coming to get you Barbara" – filmen är full av roliga påskägg för fans av zombiegenren.
 
Filmmakarna Simon Pegg och Edgar Wright blev ett radarpar i skapandet av en trio komedifilmer (”Shaun of the Dead”, ”Hot Fuzz”, ”The World´s End”). Till The Guardian sa Simon att de inte tänker lägga sitt samarbete på hyllan, utan en fjärde film från dem kan vara i görningen. De har några idéer. Och någon form av uppföljare verkar det inte vara på tal om.
 
– Oavsett vad Edgar och jag tar oss an härnäst så tänker vi inte förlita oss på vad vi har gjort tidigare.
 
Hade du hoppats på en ”Shaun of the Dead 2”?
| 5 juli 2023 13:30 |