Film

Skribent

Andreas Samuelson

21 juni 2020 | 17:00

Sex filmer om sex! Erotiska rullar som får det att pirra lite extra

”365 Days” ligger högt upp på Netflix topplista och återuppväcker sextrenden på film. Vi rekommenderar sex andra erotiska filmer som får igång stämningen i sovrummet.
Du som är trogen läsare på MovieZine kan bli VIP-medlem och stötta vår journalistik från 20 kr i månaden. Läs mer här...
 
Från svenska synden i form av ”Hon dansande en sommar” och ”Sommaren med Monika” till vulgoerotik i ”Basic Instinct” och ”Showgirls”. Sex på film har alltid kittlat publiken, oavsett kvalitén eller i vissa fall bristen på kvalité. Det blev inte minst bevisat när ”Fifty Shades of Grey”-trilogin och nu senast ”365 Days” gjorde succé trots att kritikerna toksågade. Vi rekommenderar sex sevärda filmer om sex som kan egga lusten.
 
 

Främling vid vatten

 
Intim, laddad thriller som utspelas kring en fransk insjö där homosexuella män möts för anonymt sex. En av dem attraheras av en annan, även efter han bevittnat denne begå ett mord. Trots en del grafiskt, icke-simulerat sex (av body doubles) så ligger fokus på känslor och möten mellan människorna.
 
 

The Handmaiden

 
I 1930-talets Korea anlitas en tjuv som kammarjungfru åt en viktoriansk kvinna av en bedragare. Denne vill åt hennes pengar men snart uppstår heta känslor mellan kvinnorna. Detaljrik vem-lurar-vem-film i tre kapitel med oförutsägbara twistar, förlösande humor, effektiv spänning och grafiska sexscener.
 
 

Secretary

 
Maggie Gyllenhaal fick ett välförtjänt genombrott i den här sexiga, udda romansen där hon matchas till perfektion av alltid strålande James Spader. Duon spelar en mentalt instabil sekreterare respektive hennes nya chef, en excentrisk advokat. De två inleder ett intensivt BDSM-förhållande som skulle göra Mr. Grey grön av avund.
 
 

Shortbus

 
På titelklubben i New York korsas en rad människors liv; en sexterapeut som inte kan få orgasm, ett gaypar som öppnar upp sitt förhållande, en dominatrix med ångest och en smygtittare som blir en oväntad livräddare. Icke-simulerade sexscener fungerar som metaforer för karaktärerna i den här charmiga komedin.
 
 

The To-Do-List

 
Kul komedi som tar tonårskomedins jakt på att förlora oskulden till nya nivåer. Som vanligt sevärda Aubrey Plaza är nördiga A-studenten som planerar att bocka av alla typer av sexuella aktiviteter innan hon ska förföra en surfarhunk. Klockren ensemble (med alla från Bill Hader till Donald Glover) livar upp.
 
 

Vi

 
Två lärare inleder ett förhållande, flyttar ihop och lever lyckliga i alla sina dagar – innan relationen börjar krackelera och mannens svartsjuka kokar över. Psykologiskt drama tillika ”skräckfilm om kärlek” med suveräna insatser av Gustaf Skarsgård och Anna Åström. Sexscenerna generade vissa kritiker men fungerar fint i kontexten.
 
Vilka filmer om sex rekommenderar du?
| 21 juni 2020 17:00 |