Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 november 2023 | 23:00

Sex, droger och blodiga lik: nu kommer svarta komedin ”Down Low” ut i Sverige

Zachary Quinto och Lukas Gage spelar huvudrollerna i svarta komedin ”Down Low” om en kaotisk natt av drog, sex och lik som ska undanröjas. Nu kan du streama och hyra/köpa digitalt.
Om man är döende och bara vill ligga lite innan man biter i gräset, vad kan gå fel? Ja, det mesta i svarta komedin ”Down Low”. Här har dödligt cancersjuka, nyskilda Gary (Zachary Quinto) precis kommit ut ur garderoben och berättar för sin massör Cameron (Lukas Gage) att han aldrig haft sex med en man. Cameron bestämmer sig för att hjälpa Gary på traven men kvällen utvecklas till en kaotisk natt med en del sex men även droger, lik som ska undanröjas och nyfikna grannar.
 
Det är en ovanlig komisk roll för Quinto, som vi är vana vid att se i mer dramatiska roller i ”Star Trek”-filmerna och ”American Horror Story”. Gage, som slagit igenom de senaste åren med ”White Lotus”, ”You” och ”Euphoria”, har även skrivit manus tillsammans med Phoebe Fisher (serien ”I Know What You Did Last Summer”). Skådespelaren Rightor Doyle (”Barry”), som tidigare gjort TV-serien ”Bonding”, långfilmsdebuterar som regissör.
 
I andra roller ser vi Judith Light (”Transparent”), Simon Rex (”Red Rocket) och Audra McDonald (”The Good Wife”, ”Respect”).
 
Filmen har som en komedi med såväl sex som slapstick fått ovanligt bra kritik. ”Om ’Very Bad Things’ var för snubbar och ’Rough Night’  för tjejer så är ’Down Low’ för bögarna (och skulle göra de andra två filmerna generade)” skriver Rendy Jones, Rendy Reviews.
 
”Filmen är otroligt rolig och hjärtevarm, ett bidrag till lexikonet av starka, meningsfulla queer-berättelser i modern film” skriver Carson Timar, ButteredPopcorn. ”Denna kaxiga svarta komedi är en befriande omväxling från de rutinmässiga komma ut-historierna” skriver Paul Lê, Tales from the Paulside.
 
"Down Low" finns att hyra och köpa på SF Anytime och liknande tjänster.
 
Se trailern här:
 
| 13 november 2023 23:00 |