PODCAST

Skribent

MovieZine

30 januari 2022 | 18:00

”Det är viktigt med en bra förövare”

MovieZines Daniel S. Ogalde möter Robert Gustafsson och Ia Langhammer från thrillerserien "Det som göms i snö".
Podcasten Seriesnack är ett samarbete mellan MovieZine.se och produktionsbolaget Yellowbird. Du kan lyssna på alla tidigare avsnitt här...

Andra säsongen av "Det som göms i snö" bjuder på fem nya spänningspäckade avsnitt inspirerade av skandalen kring Kapten Klänning. En roll som skärgårdsdoktorn Samuel Fröler axlat och som var avgörande för serien, åtminstone enligt Robert Gustafsson och Ia Langhammar som spelar huvudrollerna.

Hur viktigt är det med en bra bad guy?

- Jätteviktigt, det är en av de läskigaste delarna. Den där personliga dubbelnaturen, säger Ia Langhammar och Robert Gustafsson fyller på.

- Och det var ju otacksamt för Samuel för man kände ju inte så mycket för honom under tiden. Man stod och skämtade och pratade under tiden men man var ändå halvt inne i rollen hela tiden och tänkte ”Din jävel”, säger han skrattande.
 
 
Men att Samuel Fröler skulle axla den obehagliga rollen som Kapten Klänning var ingen självklarhet.

- Samuel berättade att han hade tänkt på om han skulle göra rollen både en och två gånger. Att gå från skärgårdsdoktorn, Sverigs mysigaste läkare, till att göra ytterligheterna är ju bra, säger Robert Gustafsson.
 
 
Ia Langhammar förstår å sin sida tvekan då det är en hon själv ställts inför i sin karriär.

- Jag hade en sån roll i "De halvt dolda" för många år sedan. Hon var trasig och vissa scener var så förnedrande men manuset var så jäkla bra skrivet så det var en njutning men självklart så funderade man på om man skulle våga. Det tar ju på en och man mår dåligt av det. Så jag känner igen det och jag tror att Samuel mådde lite dåligt emellanåt. Den tog väldigt mycket kraft av honom.

- Det blir ju väldigt konstigt att sitta på ett hotellrum med en fjortonårig blåslagen tjej som man ska bli upphetsad av. Det är ju jättesvårt, säger Robert Gustafsson.
 

Lyssna på intervjun i sin helhet i podden Seriesnack.

 
 
Båda säsongerna av "Det som göms i snö" finns att streama på Viaplay. Vad tycker ni som sett serien?
| 30 januari 2022 18:00 |