Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 november 2023 | 15:00

Senaste Hollywood-bråket: Little Miss Sunshine vs Two-Face

Abigail Breslin och Aaron Eckhart kom inte överens på inspelningen av kommande filmen ”Classified” och nu har den förstnämnda stämts av producenten.
Oscarsnominerade Abigail Breslin, som slog igenom med ”Little Miss Sunshine”, har nu växt upp och spelar mot ”The Dark Knight”-stjärnan Aaron Eckhart i spionthrillern ”Classified”. Men talangerna hade svårigheter att jobba tillsammans och nu har det lett till en stämningsansökan - mot Breslin.
 
Breslin ska ha anklagat Eckhart för att vara ”aggressiv, nedlåtande och oprofessionell” och på grund av rädsla för beteendet vägrade hon att vara ensam med honom i flera scener. Hon lämnade så småningom in ett klagomål till skådespelarnas fackförening SAG-AFTRA.
 
Nu stämmer producenten bakom filmen Breslin för att hennes påstått ”hysteriska, påhittade” anklagelser ska ha försenat filmen. Producenten menar att han var tvungen att betala upp till 80 000 dollar för speciella boenden under inspelningen, skriver Variety.
 
Han ska även ha varit tvungen att inleda en utredande rapport om anklagelserna efter uppmaningar från SAG-AFTRA men ska inte ha funnit några bevis för det påstådda beteendet. Breslin anklagas också för att ha vägrat att skriva på sitt kontrakt och ska ha begärt extra pengar för det. Utan signaturen fick producenterna problem att distribuera filmen och kan inte heller begära skattelättnad från Malta, där filmen spelats in.
 
Representanter för Breslin säger att hon inte mottagit stämningen ännu och står fast vid sina egna anklagelser. Filmen handlar om en lönnmördare (Eckhart) vars dotter (Breslin) berättar för honom att hans kontakt på CIA varit död i flera år.
| 4 november 2023 15:00 |