Film

Skribent

Thomas Linnaeus

14 september 2023 | 14:30

Vill du digitalt återskapa Sean Penn? Då kommer det kosta dig en dotter

Räkna inte med att få se Sean Penn som digitalt återskapad på film framöver. I en ny intervju sågar skådisen tekniken.
Strejken i Hollywood pågår för fullt och än så länge verkar det inte finnas en lösning på plats. Fackförbunden för skådisarna (SAG-AFTRA) och manusförfattarna (WGA) har inte kommit överens med branschorganisation AMPTP - som representerar alla stora filmbolag och streamingtjänster.
 
I fokus för demonstrationerna står frågorna om ersättning från streamingtjänsterna samt användningen av AI i stora film- och TV-produktioner. Men en veteran inom industrin, skådespelaren Sean Penn, kan ha hittat lösningen på hela problematiken kring artificiell intelligens:
 
- Så du vill ha skanningar av mig och min röst och allt det där. OK, här är vad jag tycker är rättvist då: Jag vill ha samma från din dotter, för jag vill skapa en virtuell kopia av henne och bjuda in mina vänner att göra vad vi vill i en virtuell fest just nu. Tycker du att det är coolt?, säger Penn i en intervju med Variety.
 
Jag vet inte riktigt vad han antyder skulle hända på denna “fest”, men det låter minst sagt obehagligt. Men intervjun fortsätter Penn och säger att användningen av denna typ av teknik är "omoralisk" i stora produktioner.
 
Var ställer du dig i frågan om användningen av AI i filmer och tv-serier?
| 14 september 2023 14:30 |