Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 augusti 2016 | 15:00

Se upp för Squirrel Girl i Marvels nästa tv-serie "New Warriors"

Hon är supersnabb och superstark.
Marvel har satsat hårt på tv på sista tiden, med blandade resultat, förstås. Medan samtliga Marvel-serier på Netflix går bra, lades "Agent Carter" ner i år och "Marvel's Most Wanted" fick aldrig ens en chans. Vad "Agents of S.H.I.E.L.D" gör på burken fortfarande är ett mysterium. Nu gör man ytterligare ett försök till en ny serie: välkomna "New Warriors" med Squirrel Girl i spetsen!



En fanfavorit från serietidningarna är Doreen Green, eller Squirrel Girl, som nu blir frontfigur i "New Warriors": ett ungdomsgäng med superkrafter som bäst kan beskrivas som Avengers juniorsektion, men som inte ska förvillas med "Young Avengers" (förvirrad?). Squirrel Girl själv har förmågan att röra sig supersnabbt och vara superstark.

Marvel ihop med ABC har just nu lagt ut projektet på budgivning hos de stora bolagen i USA. Ingen vet varför ABC inte själva vill filma serien. Mest troligt är Netflix mer än nöjda med sina mörkare Marvel-serier "Daredevil" och "Jessica Jones" samt kommande "Luke Cage", "Iron Fist", "The Punisher" och "The Defenders". Då återstår Amazon och Hulu som de mest troliga värdarna till "New Warriors".



Vid det här laget har Marvel Studios och Marvel TV nästan växt ifrån varandra och låter bara serierna göra små referenser till filmerna. De lever sina egna liv. I "New Warriors" fall kan det komma som en fördel eftersom det ger manusförfattarna mer frihet att leka runt fritt i Marvels universum istället för att spela enligt reglerna. Vad annat kan man förvänta sig när man har en karaktär vid namn "Squirrel Girl" framför sig!

Vill du se "New Warriors"?
| 31 augusti 2016 15:00 |