Film

Skribent

MovieZine

26 april 2021 | 13:55

Se trailern till svenska actionkomedin ”Snälla kriminella”

”Snälla kriminella” av Sara Young kan vara den första svenska actionkomedin på 20 år.
”Snälla kriminella” i regi av Sara Young är en av vårens få svenska filmpremiärer, och kallas för ”den första svenska actionkomedin på nästan 20 år” (huruvida det stämmer låter vi vara osagt).
 
Filmen, som ingår i årets Moving Sweden-satsning, handlar om två misslyckade män som en dag bestämmer sig för att bli kriminella. I huvudrollerna ser vi ”Laxbrallas” Simon Garshasebi och Babak Yousefi samt Johan Glans i en biroll.
 
 
Det nydumpade cykelbudet Sasan (Garshasebi) och den misslyckade rapparen MC Baboo (Yousefi) bestämmer sig för att bli kriminella för att lösa sina vardagsproblem. De får både polisen och ett livsfarligt kriminellt gäng efter sig – och när de blir skyldiga den undre världen en stor summa pengar, tvingas de planera en spektakulär stöt för att inte bli av med livet.
 
– Tillsammans har vi försökt göra en så rolig film som möjligt. Filmen innehåller inget budskap, eller djupare mening, utan vi vill bara underhålla och få människor att skratta. Vi hoppas också på att nå en publik som kanske inte vanligtvis väljer att se svensk film, säger regissören Sara Young.
 
Se trailern nedan:
 
 
Sara Young har länge varit verksam som manusförfattare och är bland annat en av skaparna bakom förra årets julkalender ”Mirakel”. Actionkomedin ”Snälla kriminella” är hennes långfilmsdebut som regissör.

Filmen får sin premiär på SVT2 och SVT Play den 30 april.
| 26 april 2021 13:55 |