Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 november 2023 | 13:00

Se kontroversiella "Sound of Freedom" på bio - helt gratis

Är du nyfiken på vad allt snack handlar om men ovillig att punga ut med stålarna? Då har filmbolaget bakom kontroversen underlättat situationen för dig.
"Sound of Freedom" är baserad på den sanna historien om Tim Ballard, gestaltad av Jim Caviezel ("Passion of the Christ", "Person of Interest"), som vigt sitt liv åt att sätta dit pedofiler. Uppgiven över att inte kunna göra mer säger han upp sig från sitt nuvarande jobb och drar till Columbia för en intensiv räddningsaktion.
 
Det är inte filmens ämnesval i sig som gjort den kontroversiell, utan hur skildringen har uppfattats. Det har pratas om konspirationsteorier, något som fått näring av att Caviezel själv tidigare gett uttryck för dylika teorier. Men hur det än ligger till med den saken (filmskaparna och verklighetens Ballard nekar förstås), kan filmbolaget knappast vara missnöjda över uppmärksamheten. "Sound of Freedom" blev en lika massiv som oväntad biosuccé.
 
En stor del av det här beror naturligtvis på att filmstudion, Angel Studios, använder sig av en modell del kallar "Pay It Forward". Det innebär dels att du själv kan välja hur mycket eller lite du vill betala för biljetten, dels att du kan betala för andras biljetter. Eller vara den som tar emot en av gratisbiljetterna.
 
Det här är en modell som (för en gångs skull) inte bara är tillgänglig i USA. I Sverige sker det i samarbete med distributören Studio S. Allt du behöver göra är att gå in på "Sound of Freedoms" sida hos Angel Studios. Där finns all information och alla korrekta länkar.
 
 
| 12 november 2023 13:00 |