Film

Skribent

Viktor Eriksson

15 mars 2024 | 16:30

Se Mark Wahlberg spela svensk multisportare i ny film

“Arthur the King” handlar om hur Mikael Lindnord stötte på och adopterade en herrelös hund under en ultradistanstävling.
Idag är det amerikansk premiär för äventyrsfilmen “Arthur the King” där Mark Wahlberg spelar den svenske tidigare multisportaren Mikael Lindnord.
 
Berättelsen handlar om hur Mikael Lindnord under en ultradistanstävling stötte på en herrelös hund som han döpte till Arthur. Filmen är baserad på Mikael Lindnords biografiska roman “Arthur: Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem” från 2016.
 
I en ny video om inspelningen av “Arthur the King” berättar Mikael Lindnord själv att hunden som spelar “Arthur” i filmen är oerhört lik.
 
– Han ser väldigt, väldigt mycket ut som Arthur när jag träffade honom. Det är som att de är tvillingar. Och många av nyckelscenerna i berättelsen är extremt lika vad som verkligen hände.
 
 
Mikael Lindnord berättar själv att när Mark Wahlberg och hunden skulle spela in scenen när han gav Arthur hans namn så kom tårarna.
 
– Jag började gråta. Det var så intensivt för mig, säger Mikael Lindnord.
 
Värt att påpeka är att Mark Wahlberg faktiskt inte behöver spela svensk i filmen eftersom han har svenskt påbrå. Mark Wahlbergs pappa, Donald Edward Wahlberg, var halvsvensk och hans farfar, Axel Simon Wahlberg, var svensk.
 
Just nu är det oklart när "Arthur the King" kommer bli tillgänglig att se i Sverige.
 
 
| 15 mars 2024 16:30 |