Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 mars 2024 | 16:00

Se liken staplas på hög och blodet spruta i trailern till skruvad, norsk ”Knives Out”

I en slags ”Knives Out” i norska fjällen staplas liken på hög medan blodet sprutar. Se trailern till den skruvade komedin ”Døde menn går på ski” här.
Vårt kära grannland Norge fortsätter att leverera spännande filmtitlar och senaste bidraget är komiska mordmysteriet ”Døde menn går på ski”. Filmen är baserad på Knut Nærums bästsäljare och författaren, som även har en biroll.
 
Handlingen utspelas i en fjällstuga till vilken en miljonär (Nikis Theophilakis) bjuder in några gamla gymnasiekompisar över påsken. Han utlovar en lek där hans eget mord ska lösas - men snart börjar folk dö på riktigt och panik stegras när man försöker lista ut den skyldiga.
 
I andra roller ser vi bekanta norska skådespelare som Per Christian Ellefsen (”Elling”), Eivind Sander ("Guldtransporten”), Mads Sjøgård Pettersen (”Troll”), Ingar Helge Gimle (”Död snö 2”), Stig Henrik Hoff (”Utvandrarna”) och Oscar Jean (”Julstormen”).
 
Det är en kul, skruvad rulle med härlig kombination av svart humor, twistar och splatter. Med sitt oförutsägbara mordmysterium med en rad bisarra karaktärer påminner det om en norsk fjällversion av ”Knives Out”. Nærum beskriver den själv som om ”Agatha Christie och Tommy Wirkola åkt till fjällen över påsken och druckit sig aspackade på ägglikör”.
 
Filmen har norsk premiär den 15 mars. Vi håller tummarna för att den kommer till Sverige så småningom.
 
Se trailern här:
 
 
Får du lust att se ”Døde menn går på ski”?
| 13 mars 2024 16:00 |