Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 december 2021 | 15:00

Se James Cameron och Denis Villeneuve snacka film i 30 minuter

Härligt filmnörderi mellan två av Hollywoods giganter! Hör regissörerna prata om filmens framtid och om sina uppföljare till "Avatar" respektive "Dune".
Här kommer en tidig julklapp från Variety, som parat ihop två av Hollywoods mest intressanta blockbuster-regissörer på Zoom.

Att höra James Cameron och Denis Villeneuve snacka film i en halvtimme är en njutning, och här möts de verkligen i sin passion inför det ständigt föränderliga filmmediet och vad det kan erbjuda. Tittaren får ta del av intressanta tankar om biofilmens framtid, såväl som en uppdatering på vad som sker med Camerons "Avatar"-uppföljare och Villeneuves "Dune: Part Two".
 
 
Bland annat Denis Villeneuve att han är optimistisk inför biografens framtid:

- Jag tror att bioupplevelsen kommer överleva. Vi behöver sådana enorma, omfamnande, nästan "fysiska" upplevelser som man får med Atmos-ljudet och IMAX-duken. Det kan inte efterliknas hemma. Och det finns inget äktigare än att dela känslor med andras i biosalongen, som människor behöver vi den typen av koppling till varann.

Ett citat från James Cameron som sprids i filmkretsar är hans funderingar på hur streaming och biofilm kan gå hand i hand:

- Jag gillar förändring. Vad vi kan se nu är att bioformatet expanderar. Jag vill göra en film som är sex timmar lång, och 2,5 timme lång samtidigt. Samma film. Du kan streama den i sex timmar eller gå och få en komprimerad version av den upplevelsen på bio. Varför inte? Låt oss använda dessa plattformar på sätt som ingen har gjort förut.
| 17 december 2021 15:00 |