Film

Skribent

Pontus Sagvold

26 maj 2024 | 15:00

Se triangeldramat "Challengers" med Zendaya hemma - släpps digitalt redan i juni

Snart kan du streama filmen som alla tror kommer ge Zendaya en Oscar.
En sexig tennisfilm låter som en miss, men det här är en smash. “Challengers” har hyllats överallt och har 7,5 på IMDB, 82 på Metacritic och 89% på Rotten Tomatoes.
 
MovieZine hyllade också filmen (4/5) och skrev: “Som en naturlig uppföljning till ”Euphoria” tar Zendaya inte bara avstånd från sin tidigare image som Disney-prinsessa utan krossar den till smulor under sin skarpa häl. Om detta inte leder till en Oscarsnominering så är hoppet ute för den juryn.”
 
I filmen spelar Zendaya en tenniscoach som förvandlat sin man Art (Mike Faist) till en av världens bästa, men efter en lång rad av förluster anmäler hon honom till en turnering på den allra lägsta professionella nivån för att få upp självförtroendet. Problem uppstår när hans förra bästa kompis, och hennes ex, står på andra sidan banan.
 
Filmen är regisserad av en av våra moderna mästare - Luca Guadagnino. Med någon annan bakom kameran hade filmen kunnat bli en kalkon, men Guadagnino har det lilla extra. Han har en finkänslighet. Plus så skadar det aldrig att ha ett soundtrack gjort av Trent Reznor och Atticus Ross. Jag tror att de aldrig komponerat musik till en dålig film.
 
"Challengers" går fortfarande på bio, men om du inte orkar lämna vardagsrummet behöver du inte vänta länge för filmen kommer till SF Anytime och liknande VOD-tjänster den 10 juni.
| 26 maj 2024 15:00 |