Film

Skribent

Josefine Krischausky

7 september 2022 | 21:00

Se de första bilderna från stjärntäta Hollywoodskildringen "Babylon"

Brad Pitt, Margot Robbie, Samara Weaving och Tobey Maguire är några av skådespelarna som medverkar i "La La Land"-regissörens nya film.
Vi har tidigare skrivit om "Babylon", det senaste, stjärnspäckade projektet från regissören och manusförfattaren Damien Chazelle ("Whiplash", "La La Land"). Nu får vi ta del av de allra första bilderna från filmen, där vi ser Brad Pitt och Margot Robbie i huvudrollerna. 
 
Handlingen i "Babylon" utspelar sig i 1920-talets Hollywood, under filmindustrins övergång från stumfilm till så kallade talkies. Chazelle berättar för Vanity Fair att han länge har burit på en vision för filmen, och att vi kan förvänta oss något storslaget.
 
– Grundidén var att göra en stor, episk film med många karaktärer, som utspelar sig under Los Angeles och Hollywoods äldre dagar, där båda dessa höll på att förvandlas till det vi känner igen dem som idag, säger regissören.
 
 
I centrum av det stora karaktärsgalleriet finns två stycken skådespelare, som befinner sig i helt olika stadier av sina karriärer. Pitt gör rollen som Jack Conrad, en redan berömd filmstjärna, medan Robbie spelar Nellie LaRoy, som precis har börjat dra till sig uppmärksamhet.
 
Chazelle menar att vi kommer få se imponerande insatser från de två huvudrollsinnehavarna, som hade möjlighet att hämta viss inspiration från sina egna liv i rampljuset.
 
– Det magiska med att arbeta med dem i dessa roller, var att det kändes som att de båda kunde göra sina prestationer till det mest personliga de någonsin gjort, säger regissören.
 
 
Bland de andra namnen på rollistan hittar vi Samara Weaving, Tobey Maguire, Spike Jonze och Olivia Wilde. De allra flesta av filmens rollfigurer är fiktiva, men däremot inspirerade av verkliga Hollywoodstjärnor.
 
Bakom kameran har Chazelle jobbat tillsammans med ett flertal samarbetspartners från sina tidigare produktioner. För filmfotot i "Babylon" står exempelvis svenske Linus Sandgren, som vann en Oscar för sitt arbete på "La La Land". 
 
 
Paramount kommer låta "Babylon" gå upp på utvalda biografer den 25 december, medan filmens svenska premiär är satt till den 27 januari 2023.
| 7 september 2022 21:00 |