Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 juni 2014 | 20:00

"Scrubs"-stjärnan hoppar på Leif GW Perssons "Backstrom"

Sarah Chalke, som gjort sig ett namn i komediserier, tar sig nu an en mörkare roll i det amerikanska kriminaldramat.
TVLine har exklusivt fått veta att Chalke ska spela en av de större rollerna i Fox-serien som bygger på Leif GW Perssons böcker om den osympatiske poliskommissaren Evert Bäckström. I den amerikanska versionen heter han Everett Backstrom och  verkar i Portland, där han och hans team utreder känsliga fall. I titelrollen ses Rainn Wilson. 

"Scrubs"-veteranens rollfigur heter Amy Gazanian, och hon är Everetts före detta fästmö. Hon lämnade Everett för över tio år sedan - med anledning av hans många dåliga sidor - men nu återvänder hon till stan i en hög position som bland annat innebär att hon kommer hålla ett öga på Everetts varje moraliska felsteg och olämpliga uppförande. 

- När vi först började leta efter någon som skulle kunna spela den här viktiga karaktären var vi alla överens om att vi behövde någon som Sarah Chalke, säger exekutive producenten Hart Hanson (mannen bakom "Bones") till TVLine.

- Ni kan ju tänka er vår glädje när vi lyckades få tag på den person som var mest lik Sarah Chalke i världen: Sarah Chalke! 

"Backstrom", som fått 13 avsnitt, har premiär i USA i mellansäsong, så tänk vinter/vår 2014/15. 

| 27 juni 2014 20:00 |