BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

13 mars 2023 | 13:30

”Scream VI” tar över som ny etta på biotoppen

Stark premiärhelg för Ghostface! Den nya skräckfilmen sätter nytt rekord för ”Scream”-franchisen.
Än finns det gott om skrik och blod för att hålla ”Scream”-franchisen levande och fans nöjda. Den senaste filmen, nummer sex i ordningen, blev helgens mest sedda på biografer både i Sverige och USA.
 
Totalt har ”Scream VI” spelat in 67 miljoner dollar världen över, vilket är ett nytt rekord för filmserien som pågått sedan 1996. Men också starka siffror för skräck, en genre som inte alltid lyckas toppa biolistorna. Och det borde båda gott för fler uppföljare med Ghostface…
 
Andra populära titlar på den svenska biotoppen är boxningsdramat ”Creed III” på plats 2, svenska kärleksfilmen ”Andra akten” på plats 3 och vinterns juggernaut ”Avatar: The Way of Water” på plats 4. Nästa nykomling på listan hittas på plats 5 - Darren Aronofskys drama ”The Whale” med en Oscarsbelönad Brendan Fraser i huvudrollen.
 
Den här veckan ser vi fram emot DC-komedin ”Shazam! Fury of the Gods” i regi av svenske David F. Sandberg, som släpps redan på onsdag. Och på fredag släpps Adam Driver lös bland dinosaurier i actionäventyret ”65”. Två starka utmanare om topplatserna på biotoppen.
| 13 mars 2023 13:30 |